SPC i Fondacija „Đoković“ daju po 20.000 evra za decu rudara

Vesti 03. jun 202221:02 11 komentara
Rudnik mrkog uglja soko, rudari, nesreća, aleksinac
N1

Srpska pravoslavna crkva i Fondacija Novak Đoković pridružili su se humanitarnoj akciji za sakupljanje sredstava za porodice rudara nastradalih u nesreći u rudniku Soko. SPC i Fondacija "Đoković" doniraće po 20.000 evra, koliko je prikupljeno i od ulaznica za predstavu "Brod plovi za decu rudara", u organizaciji Udruženja dramskih umetnika Srbije, saopštio je patrijarh Porfirije na svom instagram nalogu.

Od rasprodatih ulaznica za večerašnju predstavu prikupljeno je oko 20.000 evra, a za mirniji i izvesniji život deci rudara Fondacija „Đoković“ i Srpska pravoslavna crkva daruju još po 20.000 evra, saopštio je patrijarh Porfirije.

„Sa zadovoljstvom ističem da je naš projektovani cilj ostvaren“, napisao je patrijarh na svom instagram profilu i dodao da će SPC nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama.

Večeras se u Beogradu u velikoj sali MTS Dvorane (bivši Dom sindikata) održava predstava „Brod plovi za decu rudara“, čiji je idejni tvorac Udruženje dramskih umetnika Srbije. Ulaznice su bile dostupne po ceni od 2.000 dinara.

Ova predstava se bazira na kultnom komadu „Brod plovi za Beograd“, koji je na repertoaru Ateljea 212 još od 1997.godine. Za novo izvođenje 3. juna, biće dopunjena kratkim scenama iz popularnih predstava, monologa, recitala poezije i muzičkim numerama.

Posetioci će imati priliku da puna dva sata uživaju u popularnim pesmama i tekstovima, čiji su autori Ivo Andrić, Ljubomir Simović, Radjard Kipling, Duško Radović i mnogi drugi.

Patrijarh je naveo da je odlučio da se Crkva priključi ovoj humanitarnoj akciji „dragih ljudi Gorice Popović, Svetlane Bojković, Anite Mančić, Tihomira Stanića, Jelene Stupljanin, MTS Dvorane i Fondacije ‘Đoković’, koji su sve organizovali“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare