Sotirovski: Grad će pomoći porodicama koje su izgubile svoje kuće u požaru

Vesti 09. apr 202107:12 2 komentara
N1

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da stanari niškog naselja koji su u četvrtak ostali bez svojih kuća zbog velikog požara verovatno neće moći da se vrate u njih, već će im biti obezbeđen drugi smeštaj.

„U ovom trenutku nema povređenih, 10 porodica sa po četiri člana domaćinstva, ukupno 40 ljudi, smestili smo ih u Sigurnu kuću, deo našeg prihvatilišta koje se nalazi u centru Mara smo takođe oslobodili, i za alternativu smo izabrali Romski kulturni centar“, izjavila je Sotirovski u četvrtak uveče.

Dodala je da oni verovatno neće imati mogućnosti da se vrate u svoje kuće.

„Videćemo na koji način Grad može trajno da im pomogne. Verovatno će to biti stanovi za socijalno stanovanje koje imamo, da vidimo na koji način ćemo da ih rasporedimo, ali ono što je najbitnije, neće ostati ni na hladnom, niti će ostati gladni i žedni. za toliko Grad može da pomogne“, kazala je.

U Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu u četvrtak uveče, oko 19.40 izbio je veliki požar, u kojem je deset porodica ostalo bez svojih domova. U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da u požaru nema povređenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare