Šoškić odbio da „igra“, opozicija za Šapića sprema „zonsku odbranu“

Vesti 27. jan 202219:18 > 21:31 65 komentara

Protiv Aleksandra Šapića, glavnog igrača SNS u utakmici za Beograd, opozicija će igrati "zonsku odbranu", odnosno timski će pokušati da zaustave Šapića. To je strategija koju predlaže Stranka slobode i pravde pod geslom da je potreban tim, a ne jedan čovek. Analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je ipak potreban i jedan istureni kandidat. U međuvremenu, kandidat se možda i pojavio.

Stranka koja po koalicionom sporazumu dela opozicije treba da predloži kandidata za gradonačelnika sprema se za drugačiji pristup od onog koji je uobičajen – da se istakne kandidat i da onda on nosi kampanju.

„Vi ste imali juče situaciju da je SNS rekla da je Aleksandar Šapić nosilac njihove liste. Ja vam kažem da će ko god da je nosilac njihove liste iza njega stajati Vučić i Vesić. Ono što je najvažnije, i što je u osnovi našeg programa za Beograd, je  formiranje antikorupcijskog tima za Beograd u kome će sedeti finansijski forenzičari, advokati, policijski eksperti i oni će proći kroz sve ugovore i štetne odluke koje je ova gradska vlast donela u Beogradu“, kaže Mila Popović, predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu.

Povezano:

Politički analitičar i istraživač javnog mnjenja Đorđe Vukadinović ne slaže se sa koncepcijom timske kampanje bez jasnog kandidata. Programi jesu važni, kaže, ali politika se personalizuje.

„Jeste li primetili da opozicija nema još ni u naznakama kandidata za Beograd. Sad kažu – ići ćemo na tim. Reći „ići ćemo na tim“ samo znači da nemamo kandidata ili da nema dogovora o kandidatu“, ocenjuje Vukadinović.

U međuvremenu, istupio je neko ko bi mogao makar da razmisli o kandidaturi za gradonačelnika Beograda. Profesor i bivši ambasador od ugleda, kome ograničenje ipak može biti činjenica, sa kojom se i sam šali, da je dve godine stariji od Džozefa Bajdena.

„Da se prihvatim takve kandidature, ja bih morao da kažem da, ne samo zbog svojih godina i svoje stručne spreme,  nisam kvalifikovan da upravljam gradom. Ono što bih ja mogao jeste da okupim kvalifikovanu i poštenu ekipu koja bi raščišćavala ove gomile đubreta i nanosa koji ostaju iza Vesića i kompanije“, kaže Vladeta Janković.

U javnosti se kao jedan od mogućih kandidata za gradonačelnika pominjao i bivši guverner NBS Dejan Šoškić, ali je on prema saznanjima N1 odbio da prihvati tu ulogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare