Šoškić o eventualnoj predsedničkoj kandidaturi: Nemam političkih ambicija

Vesti 13. jan. 202208:4625 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Nekadašnji guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je nakon najava da bi potencijalno mogao da bude opozicioni kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, da nema političkih ambicija i dodao da bi do sada bio član neke političke partije da ih je imao.

„Mislim da je važno da tu bude političar, mislim da za funkciju predsednika države uopšte nisu važna poznavanja makro ekonomije, ili monetarne ekonomije, dakle to je nešto gde bih ja lično imao neke komparativne prednosti u odnosu na druge ljude“, rekao je Šoškić za televiziju Nova S.

Povezane vesti

Kazao je da mu gode mišljenja koja ga povezuju sa mestom opozicionog kandidata za predsednika Srbije, ali da u političku borbu treba da ulaze ljudi koji imaju političkog iskustva.

„Posebno u situaciji kada je vrlo kratak rok do izbora. Neko ko se bavio politikom, on će se lakše prilagoditi za jednu aktivnu kampanju u tom kratkom roku. I druga stvar, neko ko ima političke ambicije, a ja se bojim da ja lično ne ispunjavam ni jedan ni drugi kriterijum“, istakao je Šoškić.

Kazao je da je važno da to bude ličnost koja je objedinjujuća, koja ima političkog iskustva, koja ima politike ambicije i ocenio da postoji dovoljan broj „izvanrednih kandidata“, kao i da bi apsolutno podržao da kandidat bude dama.

Naglasio je da sebe ne vidi kao predsedničkog kandidata, kao i da sa opozicijom nije imao nikakav kontakt po tom pitanju.

„Potpuno bih se složio sa onim što su neki analitičari rekli, a to je kolika je prepoznatljivost tog kandidata. Taj kandidat bi, po mom mišljenju, trebalo da bude lako prepoznatljiv najširem sloju građanstva“, istakao je Šoškić.

Dodao je i da za poziciju gradonačelnika Beograda ne vidi da on ima bilo kakva iskustva koja drugi nemaju.

Komentari

Vaš komentar