„Šokantni dokazi“ o kriminalu će sačekati, šta je neobično u vezi sa pretresima?

Vesti 27. feb 202119:35 > 19:37 129 komentara

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je trebalo da se održi u petak, odložena je za sledeću nedelju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tako odlučeno zbog toga što se čeka završetak veštačenja dokaza o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka. Planirano je da se građanima pokažu, kako on navodi, "šokantni dokazi", ali da on ne želi da se time ugrozi dokazni postupak.

Objašnjenje za petak otkazane sednice Saveta za nacionalnu bezbednost dao je predsednik – dan kasnije, na jednoj privatnoj televiziji. A onda još jednom najavio da će nakon sednice narod biti šokiran, i da je to blaga reč za ono što nas očekuje.

„A onda ćemo reći ljudima o čemu se sve radi i pokazati ljudima nešto što je blagogovoreći jezivo. Da bi ljudi onda mogli da vide da li se iza svega krije politika, zaštita režima ili se krila borba protiv jedne ili više kriminalnih grupa“, kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Kaže predsednik i da će biti „interesantno“, ali ne za svačije oči.

„Kada budemo prikazivali određene stvari i kada budemo saopštavali određene stvari, moraćemo unapred da kažemo da svi sklone decu… Biće interesantno“, dodao je.

„Rekao sam narod će biti šokiran. Narod neće biti šokiran. Cela Evropa i ceo svet će biti šokirani“, ocenio je Vučić.

Prethodne nedelje, na ulicama Beograda ponovo akcije pretresa i hapšenja. Prvo je policija upala na splav Fristajler, pa u klub Kasina. Privela Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, vlasnika mnogih beogradskih restorana i klubova. Zatim u petak, Damjana Šobića, jednog od vođa navijačke grupe Alkatraz.

Dinamika policijskih pretresa u aferi kriminalne grupe Velje Nevolje, je ipak neobična.

„U ovakvim akcijama je uobičajeno da policija obavi pretrese objekata koordinarino. Na taj način se onemogućava saradnicima kriminalne grupe da uklone neke dokaze ili papire. Međutim, vidim da je ovde primenjena drugačija strategija“, navodi novinarka KRIK-a Bojana Pavlović.

Šobiću, osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja, određen je pritvor do 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare