SNS: Uhapšen sin Borislava Novakovića jer je razbio izlog na našim prostorijama

Vesti 29. sep 202111:09 > 18:54 38 komentara
N1

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je policija uhapsila N. N. (23), sina potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića pod sumnjom da je razbio stakla na prostorijama te stranke.

Smatramo da je noćašnji vandalizam u direktnoj vezi sa učestalim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u „pojedinim tajkunskim medijima“, navodi se u saopštenju. „Psovanje majke na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, uz nereagovanje, bolje rečeno prećutnu podršku Nezavisnog udruženja novinara Srbije, za posledicu ima ovakvo ponašanje“,  dodaje se u saopštenju.

Pisac i voditelj podkasta Dobar loš zao (DLZ) Marko Vidojković u sredu je izjavio da je u prošlonedeljnom podkastu opsovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je bio toliko iznerviran zbog zakona o policiji da je u snimanje emisije ušao pomalo van stroja, te je počeo da psuje već od prvog priloga. „Mi živimo u javnom prostoru koji najviše liči na zatvor, i u tom zatvoru je jedan od najvećih zatvorenika opsovao upravnika zatvora – e to ne može“, kaže Vidojković.

Vučević: Vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je nešto ranije optužio sina opozicionog političara Borislava Novakovića da je razbio izlog i dodao da mu je ta informacija saopštena iz Policijske uprave u tom gradu.

„Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1,82 promila alkohola u krvi. U pitanju je N.N. (23). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osećam obavezu da lično o tome obavestim javnost“, navodi se u saopštenju koje je Vučević izdao posredstvom SNS.

Kako se dalje navodi, sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija „sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS“.

„Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima“, naveo je Vučević.

On je apelovao na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja i čestitao pripadnicima policije na brzoj i efikasnoj akciji.

„Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa“, naveo je Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare