Snimatelj napadnut na protestima u Novom Sadu dao iskaz tužilaštvu

Vesti 07. dec 202120:19 0 komentara
vladimir šper napad
Vladimir Šper/N1

Snimatelj Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Vladimir Šper, koji je poprskan biber sprejom dok je snimao građanski protest 4. decembra u Novom Sadu, dao je iskaz u Opštinskom javnom tužilaštvu u tom gradu.

Advokat NDNV-a Veljko Milić izjavio je za agenciju Beta da je Šper danas u tužilaštvu dao izjavu u svojstvu oštećenog u kojoj se izjasnio na sve okolnosti napada, i predao tužilaštvu sav video materijal na kom se vidi učinilac krivičnog dela.

Povezane vesti:

„Istog dana kada je napadnut događaj je prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Za to krivično delo predviđeno je gonjenje po službenoj dužnosti tako da očekujemo da policija identifikuje napadača i da tužialštvo nastavi krivično gonjenje“, rekao je Milić.

Podsetio je da je napadač prilikom izvršenja krivičnog dela snimljen upravo kamerom kojom je upravljao Vladimir Šper i da su ti snimci danas predati tužilaštvu.

Milić je apelovao na pripadnike policije da bolje zaštite novinare jer kada na masovnim okupljanjima policija nije prisutna postoji povećan rizik od izbijanja različitih incidenata, što je bio slučaj 4. decembra u Novom Sadu kada je u dva navrata izbila opšta tuča koju su izazvali provokatori na Mostu slobode.

„Novinarima je u opisu posla da izveštavaju sa takvih događaja i zbog prirode posla u tim situacijama im je bezbednost naročito ugrožena. Zato je neophodno da pripadnici policije budu prisutni kako bi im pružili adekvatnu zaštitu u pravo vreme“, kazao je Milić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!