Sneg ostavio pojedina sela u Zapadnoj Srbiji bez struje

Vesti 12. jan 202114:28 0 komentara

U okolini Ivanjice i Guče visina snežnog pokrivača dostigla je 40 centimetara, dok je na većim nadmorskim visinama napadalo više snega. Na vrhovima Golije napadalo je i 70 centimetara. Električna energija po selima u većem delu Zapadne Srbije dolazi, i nestaje.

Svi putevi prvog i drugog prioriteta u okolini Guče, Lučana, Ivanjice, Kraljeva i Čačka su očišćeni i prohodni. Problem predstavljaju pojedini zaseoci u brdsko-planinskim predelima Zapadne i Centralne Srbije.

U okolini Nove Varoši ima meštana koji zbog velikog snega nisu bili u mogućnosti da dođu do ovog mesta, pa su morali da se obrate opštinskim vlastima.

Lak sneg olakšava posao putarima

Kako kažu putari, situaciju im olakšava lak sneg, koji se lako čisti, kao i prestanak padavina.

Sneg je izazvao kvarove na električnim vodovima. Najviše u golijskom kraju, koji je inače poznat po tome da skoro svake zime zbog snega dolazi do nestanka struje.

U par sela kod Kraljeva, pored Zapadne Morave, nije bilo struje 36 sati. Zbog snežnih padavina i oko 80 domaćinstava u okolini Brusa ostalo je bez struje.

Očekuje se opadanje Ibra

Iz „Srbijavode“ kažu da je to preduzeće proglasilo redovnu odbranu od poplava na slivu Ibra, zbog padavina u prethodna dva dana, koje su naročito pogodile prostor Kosova i Metohije.

Kako su rekli, u ovom trenutku ne očekuju da nešto značajnije može da se dogodi u slivu Ibra, s obzirom na to da je prema podacima izveštajne stanice Raška, Ibar je u blagoj stagnaciji i očekuje da će do kraja dana biti u blagom opadanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!