Smanjena kazna policajcu iz Tutina osuđenom za ubistvo

Vesti 30. nov 202113:011 komentar
Podeli:
Izvor: N1 (ilustracija, arhiva)

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Užicu i policajca iz Tutina Raicu Beloicu pravosnažno osudio na četiri godine zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22), objavio je radio Sto plus.

Odlučujući po žalbama Višeg javnog tužilaštva u Užicu i branilaca okrivljenog, Apelacioni sud je proglasio Beloicu krivim za „nehatno lišenje života“, čime je potvrdio, ali i preinačio prvostepenu presudu, smanjivši kaznu sa pet na četiri godine zatvora.

Pročitajte još

„Presuda je postala pravnosnažna donošenjem presude Apelacionog suda u Kragujevcu, 1. novembra 2021. godine“, odgovorili su radiju Sto plus u Višem sudu u Užicu.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa, koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Komentari

Vaš komentar