Slučaj „Palma“ seli se u Kraljevo, u Jagodini potpisi u kabinetu „bez pritisaka“

Vesti 23. apr. 202119:50 > 20:1927 komentara
Podeli:

Slučaj "Palma" seli se u Kraljevo. Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme, ovlasti, umesto tužilaštva u Jagodini, tužilaštvo u Kraljevu. I dok pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović za N1 kaže da žene iz gradske uprave koje su zbog izazivanja panike i nereda tužile Tepić, to nisu uradile pod pritiskom, Igor Jurić iz Fondacije Tijana Jurić odgovara da je Dragan Marković, kako kaže, nesmotreno na nacionalnoj frekvenciji potvrdio da tu nisu čista posla.

Vladaju li Jagodinom panika, strah i nered i ko je za to kriv? Odgovor zavisi od toga gde postavljate to pitanje.

Izbegavanje mikrofona N1 uz saginjanje glave – to je bio najčešći odgovor na ulicama Jagodine, ipak, čuo se i glas građana.

N1: Ima li istine u optužbama protiv Palme?

Građanka Jagodine: Ima istine i toliko od mene.

Za većinu drugih koji su bili voljni da govore za N1, istine u tome nema:

„To nije istina.“

„Više se ne rodi takav kao Palma.“

„Sve su izmišljotine i laži.“

Izvor : N1

U Skupštini grada pokazuju krivičnu prijavu – za paniku i nered odgovorna je Marinika Tepić – 393 žene zaposlene u gradskoj upravi tužile su je zbog uvreda.

Pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović, koja je prijavu predala, kaže pritiska nije bilo, čast je i zadovoljstvo raditi za Markovića.

„Hvala Bogu, pa svi znaju kakva su dela Dragana Markovića Palme, i u Jagodini svi znaju i svako zna kako radi i ko su žene zaposlene u javnom sektoru, to su poštene žene. Izvazvala je paniku među našim porodicama, moja baka se oseća jako loše. Naravno da sam bila na svim putovanjima i organizator sam tih putovanja sa njim, i nije se desila nijedna neprijatnost“, ističe Jovanović.

„Dokaz porobljene Jagodine“

Izvor : N1

Novinarka Biljana Lukić upravo u tužbama protiv Tepić vidi dokaz „porobljene Jagodine“.

„Kad razredna zakaže roditeljski za sutradan, pola roditelja se ne sakupi, a ovde se skoro 400 žena za jedan dan skupilo da tuži Mariniku, meni je to veći dokaz porobljene Jagodine od svega što su rekli Marinika i svedok“, istiće ona.

A ispred gradske skupštine u Jagodini na klupi jedan potpuno drugi papir sa istom adresom – Tužilaštvo u tom gradu. Ima i onih koji smatraju da je odbrana Dragana Markovića od navoda Tepić, naređena.

Danica Petrović kaže da je tu u ime roditelja Jagodine.

„Čekam od 12 do 16 h da se potpišu Jagodinci koji smatraju da pod hitno treba zaustaviti ovo javno sramoćenje grada. Mislim da je to velika sramota za Jagodinu, pali smo na nivo Brusa i ‘Jutkinica'“, poručuje Petrović.

Potpisivanje u Palminom kabinetu za Jurića dokaz da tu nisu čista posla

Izvor : N1

Nakon što je nekoliko puta ponovio da je afera podvođenja maloletnica izmišljena, da bi se on – kako je sam objasnio, političar od koga je samo Vučić popularniji – diskreditovao, lider Jedinstvene Srbije se gostujući na nacionalnoj frekvenciji u jednom trenutku sam zapitao – da li je Palma ucenio zaposlene žene u javnom sektoru?

„Čekajte, bre, ljudi, ja samo sam pet devojaka i žena koje rade kod mene u kabinetu rekao: ‘potpišite’, kad su čuli drugi, ne, rekao sam ne, one kažu: ‘pokrenućemo inicijativu’, a kad su čule druge i svi se javili i ima preko 450, reko sam: ‘ej, čekajte mnogo će dugo da traje to ispitivanje, bavićemo se tom temom šest meseci'“, kazao je Marković.

Igoru Juriću iz Fondacije Tijana Jurić upravo ta izjava pokazuje da „tu nisu čista posla“.

„Jutros sam gledao Dragana Markovića koji je u jednom momentu nesmotreno rekao da su kod njega dolazile i potpisivale, i za mene je to potvrda da za nešto ima osnove“, ističe Jurić.

Tepić u ponedeljak daje iskaz

Marinika Tepić
Izvor : Tanjug / Jadranka Ilić

Marinika Tepić, koja je najavila da ima još svedoka za svoje tvrdnje, odgovoriće na poziv policije i u ponedeljak doći u Jagodinu.

„U ponedeljak u 13 h u Jagodini dajem iskaz o Palmi i saznanjima o pedofiliji i podvođenju. U policiji, koja okreće glavu dok nas napadaju. Za tužioca, koji postupa tek kad Palma zamoli. Žele imena? Da ih Palma potraži? Prvo zaštita žrtava i svedoka i izmeštanje procesa iz Jagodine“, poručila je Tepić na Tviteru.

Slučaj „Palma“ je po odluci kragujevačke apelacije, a na osnovu, kako stoji u saopštenju, predloga za supstituciju tužilaštva u Jagodini, prebačen u nadležnost Tužilaštva u Kraljevu. Mnogi se pitaju zašto ovaj slučaj nije predat Beogardu.

Komentari

Vaš komentar