Slučaj Anje Grahovac: Saslušan veštak, uskoro završne reči

Vesti 22. feb 202115:36 3 komentara
N1/Privatna arhiva

Suđenje anesteziologu Stanoju Glišiću (75) za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula 2007. godine nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu svedočenjem veštaka Branka Milankovića.

Veštak je ostao pri ranijem iskazu koji je dao pred sudom, objavio je portal Nova.rs.

Kako podseća Nova.rs, on je ranije objasnio da je dete, nakon operacije u privatnoj klinici “Perfekta”, zbog komatoznog stanja, moralo biti prebačeno u kliniku u Tiršovoj ili na Institut za majku i dete.

Povezane vesti

“Lečenje je moralo biti nastavljeno u šok-sobi, uz insistirano disanje, dodatnu oksigenaciju krvi, kontinuirano praćenje vitalnih znakova i primenu infuzije”, rekao je tada veštak.

Veštak je dosta neodređeno odgovarao na pitanja odbrane, u pogledu uzroka smrti devojčice.

Pretpostavlja se da će se na narednom pretresu, koji je zakazan za 31. mart krenuti sa iznošenjem završnih reči.

Inače, pretresu je prisustvovao i otac preminule Anje, Aleksandar Grahovac.

Anesteziolog Glišić optužen je za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula juna 2007. posle operacije katarakte na privatnoj klinici “Perfekta”. Glišić je u novembru 2017. godine osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i postupak vratio na novo suđenje.

Sa druge strane, Apelacija je potvrdila prvostepenu presudu kojom su suvlasnik klinike Dejan Milutinović, oftamolog Božidar Ilić i serviser aparata Milan Vasiljević oslobođeni krivice u ovom slučaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare