Slezović: Beograd uvek vagao ko je najjači, Sandžak decenijski rezervoar glasova

Vesti 15. nov 202113:45 > 14:52
Podeli:
Izvor: N1

Urednik radija Sto plus iz Novog Pazara Ishak Slezović rekao je za N1 da istorija u Novom Pazaru i Sandžaku pokazuje da je Beograd uvek vagao, merkao ko je najjači. "Nekada je to bio Sulejman Ugljanin pa Rasim Ljajić i onda Muamer Zukorlić. Ukoliko se trend nastavi, naravno da će Beograd da izabere onog ko ima najveću specifičnu težinu. Pouzdano znam da će Sandžak, kao visedecenijski rezervoar glasova za vladajuću stranku od socijalista, demokrata, naprednjaka, posezati za onima koji mogu da donesu najviše na budućim izborima", rekao je on.

On izbor Zukorlića na mesto vršioca dužnosti predsednika Stranke pravde i pomirenja vidi kao kao putokaz da Usame nasledi oca na čelu partije.

Povezane vesti:

„To je signal da se zaustave frakcijske borbe unutar partije. Nemam podatke da su one postojale, ali analogija ukazuje da bi to moglo da se desi. Partija se začaurila, da ne dozvoli tektonske promene. Usame se nije pojavljivao do pre mesec dana, tada je nekako malo više počeo da se pojavljuje. Koliko ja znam, nije se do sada pojavljivao u politici na ovaj način, natovario je teško breme očevog nasleđa“, kazao je.

Kaže da će dalji uspon partije zavisiti od toga kako će se rukovodstvo ponašati.

„Ukoliko budu sposobni da nađu adekvatan politički odgovor, to bi se moglo desiti. Usame ili neko drugi će se teško nositi sa harizom koju je (Muamer) Zukorlić nosio, meni sve govori u tom pravcu da bi Usame trebalo da preuzme partiju, a kako će se on ponašati, videćemo u narednom periodu“, rekao je Slezović.

Dodaje da analogija govori da će Ugljanin i Ljajić pokušati da deo biračkog tela „preliju“, kako bi bile dve samo partije.

„Cilj svake partije je što manje konkurencije, na ovom području je previše partija. Realno je očekivati da pokušaju da preotmu deo birača, da pokušaju da ‘uklone’ SPP“, rekao je urednik radija Sto plus Ishak Slezović.

Snimak emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar