Slavković: Budućnost Vučića zavisi od dva „izdajnika“ – Đilasa i Dačića

Vesti 23. apr 202210:22 > 11:12 24 komentara
N1

Novinar nedeljnika NIN Stefan Slavković kaže za N1 da je teško rekonstruisati šta je stajalo iza sastanka Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića, te da nam i dalje nije jasno koje su njihove računice. "Zanimljivija mi je druga stvar, politička upotreba izdajnika. Mi smo na primeru Đilasa videli kako je kada SNS počne da pravi figuru izdajnika, pa neko je je bio gradonačelnik Beograda preko noći postao lopov, 500 miliona je postalo 600, pa 619 pa 700, pa se sad opet vratio na legitiman prihod četiri firme. Đilas je od politike koja je Srbiju vratila u kameno doba postao poželjan pregovarač, imamo njega ko je predstavljen kao izdajnik, a imamo sa druge strane Dačića koga je Ana Brnabić prokazala kao izdajnika, ko je izdao tim pošto je igrao na kartu Putina, radio je ono što SNS nije smela da radi. Politička budućnost Aleksandra Vučića i SNS zavisi kako će sa kojim izdajnikom da pregovara", rekao je.

Slavković kaže da nam je iskustvo pokazalo da ko god da je premijer Srbije je produžena ruka predsednika i da veruje da će i budući mandatar zavisiti od količine lojalnosti i efikasne saradnje sa Aleksandrom Vučićem.

„Sve troje (Ana Brnabić, Goran Vesić i Siniša Mali) su se dobro pokazali, ali verujem da će Ana Brnabić da dobije novi mandat. Popularnost nije nešto što predlaže mandatara, pa ne bi me čudilo ni da to bude Vesić. Mislim da bi imenovanje Siniše Malog za premijer bio prst u oku delu Srbije koji je imao nešto protiv stanova u Bugarskoj i doktorata, bio je gradonačelnik Beograda, sada je ministar finansija, ali sve tri figure su u opticaju“, kazao je Slavković i dodao da je Aleksandar Šapić bio najskuplje pojačanje SNS, te da se ni o jednom drugom političaru nije govorilo kao o njemu.

Povezane vesti:

„Utopio je SPAS, loši rezultati u Beogradu i na Novom Beogradu su možda doveli u pitanje to da li će u partijskoj centrali dobiti poverenje da se time bavi, ali kada dovedete skupo pojačanje, treba da istrpite krizu u formi“, kaže on.

Govoreći o Zdravku Ponošu, kaže da je on čovek koji ima iskustvo u rukovođenju i solidno političko iskustvo.

„Od samih početaka je bio u Narodnoj stranci. Njegov zadatak je bio da ne iritira glasače, malo ko je verovao da će Aleksandar Vučić da izgubi, poenta je bila naći lidera koji će da mobiliše glasače, ko će da ostvari respektabilan rezultat. Ponoš je rekao da je njegova odluka o napuštanju stranke starija od izbora, on je osvojio više glasova od Saše Jankovića 2017. godine, videli smo kakva je bila posle priča Jankovića i PSG. Mislim da Ponoš neće dozvoliti da se sa njim desi slična stvar. Pravljenje stranke težak posao, otvarati odbore po Srbiji je težak zatadak, moguće je da će napraviti pokret, a sa vremenom mozda i stranku. Politički potencijal ko je dobio nije zanemarljiv“, zaključio je Stefan Slavković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare