Slavko Ćuruvija fondacija zabrinuta zbog opoziva tužioca u slučaju Jovanović

Vesti 22. apr. 202116:507 komentara
Podeli:
Milan Jovanović
Izvor: Izvor: N1

Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) saopštila je da je zabrinuta zbog odluke republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da oslobodi vršenja dužnosti zamenika javnog tužioca Predraga Milovanovića u predmetu koji se vodi za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj.

Iz te fondacije navode da je nepodeljena ocena javnosti, medijske zajednice i Milana Jovanovića da je zamenik tužioca Milovanović pokazao izuzetnu profesionalnost i da su njegov angažman i upornost doprineli da jedno od najvažnijih suđenja za napade na novinare u poslednjih nekoliko godina dođe do prvostepene presude.

Povezane teme:

Portal Cenzolovka objavio je danas da je Milovanoviću onemogućeno da nastavi predmet sve do konačne pravnosnažne presude, uprkos njegovoj želji i insistiranju.

„Odluka Zagorke Dolovac je lična, doneta zakonito, ali nije morala biti takva, pogotovo zato što je drugim tužiocima angažovanim u Državnom veću tužilaca bilo dozvoljeno da do pravnosnažnosti vode značajne predmete kao što je ovaj“, navela je Fondacija.

Ističu da ovom odlukom optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i njegovih navodnih saučesnika u paljenju kuče Milana Jovanovića u nastavku procesa neće braniti tužilac koji ju je i pisao, i koji o ovom predmetu zna najviše.

„Istovremeno, sudija Slavko Žugić, koji je okončao prvostepeni postupak, otišao je u penziju, a novi sudija u ovom slučaju nije dodeljen ni dva meseca nakon prvostepene presude“, navodi SĆF.

Istakli su da ovakav rasplet postupka za paljenje kuće Milana Jovanovića onespokojava sve novinare koji trpe pretnje i napade u Srbiji i uliva strah da bi ovo suđenje moglo da se pretvori u još jedan maratonski proces, kao što je i onaj za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Komentari

Vaš komentar