Održan skup podrške ženama u Iranu ispred ambasade u Beogradu

Vesti 02. okt 202215:3320 komentara

Oko 200 građana okupilo se ispred iranske ambasade u Beogradu, kako bi izrazili podršku ženama u Iranu zbog represije tamošnjih vlasti kojoj su izložene.

Učesnici nose maske, pojedine učesnice imaju lice obojeno bojama zastave Irana, a neki nose transparente sa natpisom „Žena, život, sloboda“.

Pročitajte još

Na skupu su i predstavnici feminističkog pokreta „Ženska solidarnost“, kao i predstavnici opozicionih stranaka, među kojima je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević i predstavnica Stranke slobode i pravde Ana Gođevac.

Iranka: Vi ne znate kakva je hrabrost potrebna da dođem ovde

Jedna Iranka, koja je učestvovala u protestu podrške ženama iz Irana zbog represije tamošnjih vlasti kojoj su izložene, izjavila je da je srećna što je došao veliki broj ljudi i što su žene dobile toliku podršku.

„Ovo meni mnogo znači, zaista mi znači. Vi ne znate kakva je hrabrost potrebna da dođem ovde. Došla sam zbog svih žena koje u Iranu muče i ubijaju“, poručila je ona.

Dodala je da se u njenoj zemlji vrši nasilje nad ženama, kao i da zbog toga što je 16 dana u Iranu isključen internet nema kontakt sa porodicom.

FoNet/Marko Dragoslavić
Komentari

Vaš komentar