Skup kod ambasade Hrvatske, ambasador zahvaljuje za podršku

Vesti 30. dec. 202013:121 komentar
Podeli:
HRVATSKA AMBASADA skup
N1

Ispred Ambasade Hrvatske u Beogradu danas su se okupili građani, koje je na skup podrške i solidarnosti sa stradalim u zemljotresu u Hrvatskoj pozvala inicijativa Ne davimo Beograd.

Poruke koje su upućene sa skupa su da je Beograd, kao i cela Srbije, uz Hrvatsku, i da joj je na raspolaganju za svaku pomoć, javio je reporter N1.

Ambasador Hrvatske Hidajet Biščević rekao je za N1 da je teško rečima opisati koliko znači taj izraz podrške i solidarnosti.
On je rekao i da je primio na desetine mejlova od građana širom Srbije sa velikim izrazima podrške, kao i pitanjima kako da upute pomoć. Danas će zato ambasada otvoriti žiro račun na koji će građani moći da uplate sredstva koliko žele.

ambasador hrvatske
N1

Zahvalio je i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na izrazima podrške Hrvatskoj i rečima ohrabrenja, kao i vladi Srbije koja je, kako je rekao, malopre donela odluku o donaciji od milon evra Hrvatskoj, kao i građanima koji pokazuju “izuzetnu solidarnost i ljudskost”.

“Cunami strahota se obrusio na Hrvatsku”, kazao je on.

Od juče stižu poruke podrške Hrvatskoj iz Beograda nakon razornog zemljotresa, a građani Srbije na društvenim mrežama pozivaju na solidarnost sa susedima i nude pomoć građanima Petrinje.

U Beogradu je danas osvanuo i grafit „Petrinja“ sa nacrtanim srcem.

Komentari

Vaš komentar