Skup aktivista i građana na bari Reva, zahtevaju hitnu reakciju nadležnih

Vesti 29. maj. 202113:44 > 13:499 komentara
Podeli:

Ekološki aktivisti i građani su organizovali skup na bari Reva kako bi preuredili taj prostor i ubuduće potpuno onemogućili dalji kamionski istovar šuta na tu prirodnu celinu. Od nadležnih zahtevaju hitnu reakciju, navodeći da neće odustati od odbrane tog područja.

Okupljeni građani zahtevaju što hitniju reakciju gradskih vlasti i stavljanje pod zaštitu ove prirodnu celinu. Svoj protest nastavljaju i sutra, ali navode da nemaju još puno strpljenja i da je u interesu svih da se ovo pitanje što pre reguliše.

Povezane vesti

„Odavde ne idemo dok se neko ne pojavi, ali apelujemo i insistiramo da dođu, jer to će onda biti pobeda za nas. Mi ne zovemo nikoga da se svađamo, mi zovemo na razgovor i mislim da ako se gradske vlasti ovde pojave biće heroji. Mesec dana smo mi ovde i posvećeni smo. Mi nismo neki „oni“, mi smo građani grada Beograda i državljani Republike Srbije i nalazimo se na području Republike Srbije i očekujemo Republiku Srbiju da dođe ovde danas“, kaže Ana Džakić iz udruženja građana „Bela čaplja“.

U znak protesta danas i sutra ekološki aktivisti sadiće drveće bagrema, ističući da će i ubuduće to biti njihovo glavno oružje protiv, kako kažu narušavanja prirode.

Komentari

Vaš komentar