Škoro: Bahati SNS poslušnici na čelu sa svojim šefom obezvredili život i logiku

Vesti 31. jan 202210:20 > 15:53 15 komentara
N1

Novinar Srđan Škoro izjavio je da je Srbija duboko podeljeno društvo, s razorenim institucijama u kojem jedino slobodno caruje korupcija.

Škoro, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, rekao je agenciji Beta da je za „drastične“ podele u društvu najodgovornija aktuelna vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem.

POVEZANE VESTI:

„Institucije u Srbiji su u potpunosti razorene i prepuštene na milost i nemilost, nestručnim, nepismenim i bahatim stranačkim SNS poslušnicima koji su na čelu sa svojim ‘šefom’ uspeli da u potpunosti obezvrede život i logiku u našoj državi, ponižavajući i proganjajući svakog ko drugačije misli“, ocenio je Škoro.

Po njegovim rečima u Srbiji su suštinski suspendovani Ustav i načelo podele vlasti, ali su zato legalizovani laž, nasilje i opšta nekultura.

Dodao je da su ukinuti demokratija i slobodni mediji, a pravosuđe i obrazovanje voljom vlasti srozani na najniže grane.

„Podaništvo i ropska poslušnost se slave i nagrađuju, sloboda misli i govora kažnjava i diskredituje. Patriotizam je postao sramota, a izdaja preporuka za brže napredovanje“, istakao je Škoro, koga je nekoliko pokreta i udruženja građana predložilo za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Naveo je da vlast brine samo za svoju decu, i na taj način šalje poruku ostaloj deci da će im biti uskraćen razvoj.

„Prema podacima Unicefa za 2019. godinu broj dece koja žive u apsolutnom siromaštvu u Srbiji je 115.000, a svako četvro dete živi na ivici siromaštva. Danas su te brojke mnogo drastičnije jer su upravo deca sve češći korisnici narodnih kuhinja. Da ne govorimo da je za SNS, lečenje dece SMS porukama postao zdravstveni sistem. Hvališemo se kako smo sportska nacija, a samo 14 odsto dece se bavi sportom. Jedna smo od vodećih zemalja po broju obolele dece od nezaraznih bolesti“, naglasio je Škoro.

Najjeftinija radna snaga u Evropi

Ocenio je da su pljačka i opšta otimačina postale jedini način poslovanja i da su u osiromašenoj Srbiji političari postali najbogatiji ljudi.

„Vučić i njegova vlast daju strancima i do 120.000 evra subvencija po radnom mestu, za platu tom istom radniku od svega 40.000 dinara. Radnik u Srbiji je postao najjeftinija radna snaga u Evropi“, kazao je Škoro.

Sve je svedeno na šizofrenu politiku i poruke, dodao je, „koje kreću od samog Vučića, a posle to razrađuju njegovi poslušnici“.

„Primera radi, porodilje su čas neradnice čas im treba dati pare. Uzimaju se penzije onima koji nemaju minimalnu penziju, a pomoć se deli svima čak i onima sa visokim penzijama. U javnom sektoru su neradnici, u privatnom lopovi. Čak ni u pandemiji građani nisu bili ravnopravni. Jedni su zatvrani, puštani ponekad samo noću, ostalima je prećeno da će groblja postati mala i to na nekoliko stotina zaraženih. A sada, na 20.000 obolelih na dnevnom nivou kao da se ništa ne dešava“, rekao je.

Većina građana oseti stid i poniženje

Škoro tvrdi da su egzistencijalna nesigurnost i opšta neizvesnost dovele do devalvacije svih moralnih i kulturnih vrednosti, i da većina građana oseća stid i poniženje jer o njihovim životima odlučuju nestručni i nekompetentni ljudi čije su moralne kvalifikacije pod velikim znakom pitanja.

„Nije tajna da je ova vlast na čelu s Vučićem potpuno kontaminirala Srbiju i da su mentalna zagađenja u potpunosti usklađena s onima koje dolaze iz vode i vazduha. Postavlja se pitanje kako izaći iz tog začaranog kruga“, kaže Škoro i ističe da je najpre potrebno smeniti vlast.

„Postavlja se i pitanje kako, pored toliko autogolova kojim su opozicione snage do vrha napunile svoju mrežu. S kim, ako su u glavnoj ponudi preletači, reciklirane političke figure i ideje, izanđali likovi koji nikoga ne mogu da pokrenu“, ocenio je on.

Moraju da odgovaraju svi koji su doveli do ovakvog stanja

Škoro smatra da bi došlo do promene sistema „u koju se svi bar deklarativno zaklinju“ onda moraju odgovarati svi koji su doveli do ovakvog stanja u zemlji.

„Bez razlike. I biti adekvatno kažnjeni. Druga važna reč je struka. Na čelu države i institucija moraju doći stručni, kompetentni i neukaljani ljudi. Samo oni mogu izvući ovu zemlju iz blata u koje je dopala. Lažne diplome koje su deljene brže nego pice moraju biti sasečene u korenu i ostati samo deo mračne prošlosti ovog i svih bivših režima“, kazao je.

Po njegovim rečima, aktivno delovanje i ustajanje protiv svake društvene i ljudske nepravde dokazaće da imamo kičmu, da ne hodamo slučajno uspravno i da je ćutanje i okretanje glave od problema pogubno za opstanak države i nacije.

„Ako želimo da opstanemo moramo svi da se trgnemo i pobunimo. Što se mene lično tiče u toj borbi sam već veoma dugo i ne pada mi na pamet da se predam i odustanem“, zaključio je budući predsednički kandidat Srđan Škoro.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare