Škola u Novom Pazaru: U svim odeljenjima intonirana himna „Bože pravde“

Vesti 07. sep 202117:52 > 22:38 6 komentara
N1

Odeljenske starešine Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru saopštile su da je prvog dana nove školske godine u svih 46 odeljenja, 26 u nastavi na srpskom i 20 na bosanskom jeziku, na početku prvog časa intonirana himna Srbije "Bože pravde". Oni su u saopštenju naveli da je samo u jednom odeljenju "za vreme drugog časa i to u sklopu programa koji je učiteljica samoinicijativno pripremila za svoje odeljenje, intonirana himna sandžačkiih Bošnjaka".

POVEZANE VESTI

„To govori da je direktor škole postupio u skladu sa nalogom ministra prosvete Branka Ružića i preneo svim radnicima škole, a posebno odeljenskim starešinama, obavezu da se na početku prvog časa mora intonirati državna himna i da su sve odeljenske starešine postupile u skladu sa tim“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, uz potpise 46 razrednih starešina.

Oni su optužili pojedine medije, „željne senzacionalizma da su se prosto utrkivali ko će veću ljagu da baci na našu školu i odeljenske starešine“ objavljujući tekstove da je OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ jedina škola u kojoj nije intonirana himna Srbije, što su nazvali „totalnom neistinom“.

Informacija da je ta škola jedina u Srbiji koja, u izolovanom slučaju, nije intonirala himnu „Bože pravde“ potekla je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i to u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare