Sinod SPC: Odgovorna odluka Vučića i Vlade Srbije o otkazivanju Evroprajda

Vesti 27. avg 202215:3872 komentara
Krst, SPC, Hram
Izvor: N1

Sinod Srpske pravoslavne crkve pozdravio je odluku najviših državnih organa, kojom je otkazano održavanje Evroprajda u Beogradu tokom septembra i na toj "odgovornoj odluci" čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Povezane vesti

„Održavanje ove ‘parade’, u službi promovisanja LGBT ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svetu uopšte, pa, nažalost, i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome, nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podele, a među vernicima SPC i svih ostalih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt“, navodi se u saopštenju Sinoda.

U SPC ocenjuju da je i sama LGBT tematika „neumesna posebno u naše dane, u dane kada za nas Srbe, u Srbiji i svugde u svetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije“.

„Naš državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije“, kako se navodi, „beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vekovnim ognjištima“.

„U toj časnoj i svetoj borbi, država Srbija uživa nepodeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku SPC. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez ‘pete’ ili ‘šeste’ kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači – ni neprijatelji svoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja“, ističe se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar