Sindikat Sloga: Zabrinutost zbog navoda o „telefonu za druženje“ u Jagodini

Vesti 13. apr 202111:39 7 komentara
Pixabay

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" izrazili su danas zabrinutost zbog navoda iznetih u javnost da se "ženama u Jagodini nudi nekakav telefon za druženje od kojeg joj zavisi zaposlenje ili posao u javnom sektoru".

„Pozivamo sve one koje sebe prepoznaju kao predmet seksualne eksploatacije da skupe hrabrost i prijave svaki vid ili pokušaj ucene, kako bi se stalo na put najgnusnijoj i najpodlijoj zloupotrebi ljudskog dostojanstva“, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Povezane vesti:

Navode o seksualnom zlostavljanju žena radi zaposlenja u Jagodini iznela je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u emisiji Utisak nedelje.

Iz sindikata navode da sa „platama i dobrim životnim standardom“ koji postoji samo u propagandi političara i lokalnih moćnika nije uopšte čudo što su se neki od njih drznuli da na najsuroviji i najpodliji način ucenjuju zaposlene i tako im ozbiljno narušavaju živote za sva vremena.

„Nažalost, naše radno zakonodavstvo ne prepoznaje u potpunosti osobe koje se seksualno eksploatišu kroz pravo na rad, te smatramo da bi trebalo inicirati donošenje novih zakonskih rešenja koja bi sprečila i adekvatno kaznila svaku vrstu pokušaja seksualne eksploatacije“, zaključuje „Sloga“.

Iz tog sindikata navode da su još 2010. godine ukazivali i da je u južnokorejskoj kompaniji „Jura“ bilo seksualnog uznemiravanja od strane menadžmenta, na šta je država navodno ostala nema.

Korporacija Jura tada je najoštrije demantovala optužbe sindikata „Sloga“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare