Sindikat „Sloga“ reagovao na palačinke: Ima li Goran Vesić sanitarnu knjižicu?

Vesti 18. avg 202113:28 > 13:30 14 komentara
veselinović vesić
N1/TikTok/sicve011

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović zatražio je danas da nadležna sanitarna inspekcija u Beogradu napravi vanredni higijenski nadzor i utvrdi kako je moguće da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u restoranu Skupštine grada priprema hranu i peče palačinke, saopšteno je iz tog sindikata.

Vesić je na svom TikTok nalogu objavio snimak kako u kuhinji restorana priprema testo i peče palačinke, i dodao da to radi jednom nedeljno za zaposlene, a Veselinović je ocenio da je nedopustivo i Vesićeva čista zloupotreba službenog položaja da za svoje promotivne potrebe na društvenim mrežama koristi kuhinju Skupštine grada.

Lično, ne sporim Vesićeve težnje da bude nekakav „tiktoker i zabavljač“ na društevnim mrežama, ali je nedopustivo da svojim rukama „prčka“ u kuhinji restorana Skupštine grada i time dovedi u opasnost da se objekat kontaminira zaraznim bolestima, posebno sada kada raste broj obolelih od virusa korone, upozorio je Veselinović, koji je i gradski odbornik.

On je dodao da lično smatra da Vesić može sada da izda i knjigu recepata, „pošto ima spisateljskog talenta“, ali je nedopustivo da kalja ugled zaposlenih u kuhinji Skupštine grada koji moraju redovno da idu na sanitarne preglede u skladu sa zakonom.

„Jedan dan zamenika Vesića vidimo da šeta po deponiji u Vinči a narednih dana peče palačinke u skupštinskom restoranu grada Beograda. Logično je pitanje – ima li on sanitarnu knjižicu“, zapitao je Veselinović

On je ukazao da su, po zakonu, sanitarni pregledi obavezni za kategorije zaposlenih lica u restoranima jer mogu doprineti pojavi i širenju zaraze i ugroziti zdravlje većeg broja ljudi koji su korisnici njihovih proizvoda i usluga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare