Simonović tvrdi da nije imao motiv da pali kuću, Jovanović kaže – „čista laž“

Vesti 11. feb 202119:328 komentara
Podeli:

Presuda u slučaju paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića trebalo bi da bude izrečena 23. februara. Danas su u Višem sudu u Beogradu završne reči iznosili advokati optuženog i sam okrivljeni, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Njegova odbrana tražila je oslobađajuću presudu, jer tužilaštvo nije dokazalo da je imao motiv za paljenje Jovanovićeve kuće. Pred sudom je danas bio i bivši policajac, optuženi Vladimir Mihailović, koji je rekao da je bio ucenjen da kao nalogodavca optuži Simonovića.

Niko nije video neki tekst Milana Jovanovića zbog kojeg bih bio ljut, a od portala Žig info nisam imao političku štetu, neke su od završnih reči koje je pred sudijom izgovorio bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Optužen je da je naručio paljenje Jovanovićeve kuće zbog pisanja njegovog medija o korupciji i zloupotrebama dok je Simonović bio na poziciji prvog čoveka opštine. I van sudnice ponavlja:

„Očigledno je da je ovde montiran proces od strane policijskih struktura i tužilaštva“.

povezane vesti

N1: Kome je to potrebno?

Simonović: Meni pravi štetu, a kome je potrebno, ne znam.

U sudnici je u svoju odbranu rekao i da je odmah posle požara, lično zvao načelnika policije da što pre nađe počinioca i da je na tekstove portala Žig info pažnju obratio tek posle požara.

„Sve nedvosmisleno pokazuje da sam nevin, očekujem oslobađajuću presudu. Ako me oslobodite, očekujte da će vas mediji razapeti. Da li ćete odoleti ili ne saznaćemo pri izricanju presude“, rekao je Simonović u sudnici.

Da tužilaštvo nije dokazalo da je Jovanović novinar, da njegovi tekstovi postoje a samim tim i motiv Simonovića da mu zapali kuću, tvrdio je i jedan od advokata okrivljenog. Oštećeni Jovanović i za jedno i za drugo kaže:

„To je čista laž. Dragoljub Simonović je 37 puta meni slao inspekciju, komunalnu, isključili su mi vodu na kući, isključili su mi kanalizaciju. Slao je građevinsku inpekciju da mi ruši kuću“, rekao je Jovanović.

Za drugog advokata nije bilo relevantno da li je Jovanović novinar ili ne. On se fokusirao na izjave okrivljenog Vladimira Mihailovića, koji je na početku istrage priznao da je kuću zapalio po nalogu Simonovića, da bi to kasnije negirao.

„Ona prva izjava je tada kada je okrivljeni u vlasti tužilašta i policije, kada se nalazi u pritvoru, kada se nalazi u stanju kada svakako može da se manipuliše njegovom voljom dok na glavnom pretresu daje tu izjavu u sasvim drugim okolnostima, kada je na slobodi i kada nema pritisaka i kada želi da kaže istinu“, navodi advokat Viktor Gostiljac.

Dodatne tvrdnje poželeo je Mihailović i danas da kaže, pa je čak i imenovao osobe koje su ga ucenile da kao nalogodavca optuži Simonovića. Pored ostalih, označio je bivšeg načelnika uprave policije za Beograd. Priznao je da je samo hteo da se Jovanovićev automobil ošteti, a kako je došlo do paljenja, ne zna. Tužilac je za Mihailovića tražio višegodišnje kazne zatvora, a za Simonovića osam.

A nakon presude Simonović obećava da će doći i na N1

N1: Da se čujemo, da nam dođete da gostujete.

Simonović: Može da bude kada god hoćete. Mi smo slali dopise više puta, ali nikako nećete da budem vaš gost.

N1: Hoćemo.

Komentari

Vaš komentar