Simonović: Najgori izdanci Miloševićeve vlasti satanizuju profesionalne medije

Vesti 28. apr 202111:07 5 komentara
N1

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simović izjavio je da u "Srbiji jedan čovek odlučuje o svemu, pa i o tome ko će da kupi koje novine, a samo političke neznalice veruju da je, primera radi, neki lokalni preduzetnik kupio jedan od najstarijih i najtiražnijih listova".

povezane vesti

„Sumnjivim parama su pokupovali medije, a privatne i komercijalne su potkupili parama javnih preduzeća i firmi iza kojih se kriju političari i mafijaši, što domaći, što belosvetski“ rekao je Simonović u intervjuu za nedeljnik Vreme, govoreći o odbijanju štamparija da štampaju dnevni list Nova.

On je rekao i da je „izuzetak, vredan njegovog divljenja i hvale, rukovodstvo komapanije Magyar Szo, ali oni, na žalost, nemaju tehničkih mogućnosti da štampaju novine u punom koloru“.

Kako je naveo, „retki su oni koji su otvoreno rekli da se plaše za svoje poslovanje ako pristanu da štampaju dnevni list ‘Nova'“.

„Sama činjenica da nijedna medijska kuća ne sme da štampa nezavisne novine govori dovoljno koliko prostora je na suženom print tržištu ostalo. Verujem da i danas, a višedecenijsko iskustvo mi uliva sigurnost, ima još dovoljno čitalaca koji bi kupili moderne i slobodne dnevne novine. Osim dnevnog lista ‘Danas’ takvih nema u prodaji“, rekao je Simonović.

Kako je naveo, „planiramo da i u pisanom novinarstvu vratimo profesionalni pristup, a da istovremeno napravimo novine za više generacija“.

„Biće to dnevne novine koje će pristojan svet moći bez stida da čita javno“, istakao je Simonović.

On je rekao da se „od najgorih izdanaka Miloševićeve vlasti ne može ni očekivati da razvijaju slobodu govora, vladavinu prava…“.

„Delimično su samo promenili taktiku: danas potkupljuju većinu, a one što ne pristaju satanizuju“, naglasio je Simonović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare