Simo Spasić preti: Vas iz Južnih vesti, N1, NIN-a i Danasa treba nabiti na kolac

Vesti 06. sep. 202114:2256 komentara
Podeli:
simo spasić
Izvor: N1

Iako su policajci od njega uzeli izjavu zbog ranijih pretnji i upozorili ga da to više ne radi, Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, nastavio je da šalje SMS poruke novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu.

U porukama najčešće psuje i vređa, ali je opet pisao kako treba “na kolac” i sebe izjednačio sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji su, tvrdi, takođe napadani, pišu Južne vesti.

Ni prijavljene pretnje, ni upozorenje policije, kako se navodi, nisu sprečile Spasića da nastavi da šalje poruke novinaru. U SMS-ovima koji su stigli nakon prijavljivanja Spasić je revoltiran jer je ceo slučaj završio u policiji i tužilaštvu, pa zato poruke obiluju psovkama i uvredama.

Pored novinara, vređa i tužilaštvo i policiju koje etiketira kao “žute”, a traži i zabranu Južnih vesti koje naziva “nacistima”.

Ovo vidi kao napad na njega, pa se zato izjednačava sa gradonačelnicom Niša i predsednikom Srbije.

„Pi*** jedna Djilasova bagro opet me tuzikas u policiji,gnjido placenicka svi vi iz Juzne vesti ste zlo Srbije UCK lobisti i Djilasova bagra.Moj ku*** ce te ponovo doci na vlast. Napadate gradonacelnicu Nisa Sotirovski jer nam je dala prostoriju za spomen sobu“kosmetske zrtve-junaci otadzbine-heroji kosara“ pretite napadate predsednika Srbije i njegovu decu a mene tuzite u policiji PU-Nis koji su unistili moj zivot buducnost mojoj deci od 3.Januar 2009,al zuta bagra vise nije na vlast sada su patriote,nece vam pomoci vas iz Juzne vesti treba zabraniti jer ste nacisti“, piše Spasić.

Dan kasnije je, ničim izazvan, uvrede ponovo zamenio pretnjama, navode Južne vesti.

„Vas strane placenike iz N1 NovaSSdivizion Danas NIN Vreme.Juzne vesti treba nabiti na kolac jer rusite drzavu Srbiju a bogatite se na kostiju Srba“, napisao je Spasić.

Sve poruke su prijavljene policiji i Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je rečeno da je Spasić dodatno upozoren da više ne šalje poruke novinaru.

Tužilaštvo je već pokrenulo proces zbog svega što se dešavalo u prethodnih nekoliko meseci i slučaj okarakterisalo kao krivično delo proganjanje.

Južne vesti podsećaju da je Spasić sa njihovim novinarom počeo da komunicira nakon što je Grad Niš njegovom udruženju dodelio kancelarije u centru.

Insistirao je na gostovanju u emisiji Južnih vesti, slao poruke i zvao novinara iako je bio zamoljen da to ne radi i upućen na glavnu i odgovornu urednicu Gordanu Bjeletić, koja mu je rekla da u emisiji Južnih vesti može da gostuje predstavnik udruženja koji nije osuđivan.

Sve je eskaliralo pretećom porukom u kojoj šalje “na kolac” i žali što neko od porodice novinara nije ubijen.

Komentari

Vaš komentar