Sijarto: Vrhunski odnosi Srbije i Mađarske, na istorijskom nivou

Vesti 07. feb 202216:24 > 18:25 5 komentara

Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Nikola Selaković i Peter Sijarto ocenili su da su dobri bilateralni odnosi korisni za obe zemlje i da učestalost bilateralnih sastanaka svedoči o dobrim odnosima.

„Sadržajnost i učestalost našeg dijaloga svedoči o dobrim odnosima Srbije i Mađarske i o našim izuzetnim ličnim odnosima“, rekao je Selaković novinarima nakon sastanka u Beogradu na kom su razgovarali o sveobuhvatnoj saradnji, pre svega u oblastima ekonomije i trgovine.

Selaković je naveo da je Mađarska uz Italiju i Nemačku treća zemlja članica Evropske unije kada je reč o ekonomskim odnosima.

Sijarto je odnose Srbije i Mađarske ocenio kao „vrhunske“ i „na istorijskom nivou“, dodajući da su ti odnosi „profitabilni i korisni za obe zemlje“.

„Da nemamo ovakvu energetsku saradnju sada bismo bili žrtve energetske krize sa kojom je suočen zapadni deo Evrope“, rekao je Sijarto.

On je ocenio i da će dalja saradnja dve zemlje, ali i položaj Mađara u Srbiji i Srba u Mađarskoj zavisiti od izbora koji se u obe zemlje održavaju istog dana, 3. aprila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare