Sindikat Sloga traži smenu direktora Čistoće zbog požara

Vesti 18. apr 202111:51 > 12:28 5 komentara
Gradska čistoća
N1

Udruženi sindikati Srbije Sloga zatražili su smenu i odgovornost direktora JKP gradska čistoća Marka Popadića zbog požara koji je izbio u pogonu tog preduzeća u Beogradu kada je izgorelo pet vozila.

„Ostavku i odgovornost tražimo zbog njegove sada već očigledne nesposobnosti da upravlja javnim dobrom, budući da je ovo drugi požar za vreme njegovog upravljanja kojim se Beogradu i njenim građanima nanosi velika materijalna šteta, ali i zagađenje“, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama dobijenim od zaposlenih, postoje sumnje da ima pogona koji nemaju upotrebnu dozvolu, navodi Sloga i pita nadležne da li pogon gde se desio požar ima upotrebnu dozvolu i da li su bili ispunjeni svi uslovi za bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih?

Sramota je da se Popadić olako igra sa bezbednošću ljudi i imovinom, ali i novcem građana Beograda koji finansiraju to preduzeće, koje u poslednje vreme drmaju ozbiljne afere sa javnim nabavkama tablet uređaja po “astronomskim” cenama od više desetina hiljada evra po komadu, dok su im pogoni nebezbedni za rad i tekuće održavanje, navodi Sloga.

Podsetimo, u požaru u pogonu Gradske čistoće u Beogradu jutros oko 3.00 izgorelo je pet vozila. Povređenih nije bilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare