Svetlana Ceca Bojković poziva na ekološki ustanak

Vesti 27. avg 202110:09 > 10:10 63 komentara
Svetlana Ceca Bojković
Youtube/screenshot/Odbranimo reke Stare planine

Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković pozvala je građane Srbije da dođu na Ekološki ustanak koji će se održati 11. septembra u Beogradu.

„Dragi građani naše lepe Srbije, ne zaboravite da po Ustavu svi mi imamo prava na zdravu životnu sredinu. Ali, pored već postojećih zagađivača, planira da nam dođe ozloglašena kompanija Rio Tinto, koja bi otpočela eksploataciju rudnika litijuma u dolini reke Jadar“, rekla je Bojković.

Povezane vesti

Ona je istakla da nam zbog toga preti veliko zagađenje.

„Dolazak Rio Tinta otvorio bi vrata svima koji bi da očiste svoju zemlju od zagađenja, pa bi Srbija tako bila pretvorena u jednu veliku deponiju. U ime čega se to radi? U ima napretka ekonomije, profita? Nema praštanja za trovanje prirode. To je zločin koji se ne prašta. Naš opstanak zavisi od zdrave prirodne sredine, kakav ćemo vazduh udisati i kakvu vodu piti. Zato dođite da zajedno dignemo svoj glas u odbranu prirode. Dođite u subotu, 11. septembra u 14 sati u Pionirski park u Beogradu. Čekamo vas“ zaključila je Bojković, a prenosi Nova.rs.

Podsetimo, ekološki protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“, biće organizovan 11. septembra u Beogradu. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, a poziv su svim građanima uputile ekološke organizacije i pojedinci okupljeni oko „Ekološkog ustanka“.

Očekuje se da će se na protestu okupiti više ljudi nego što je to bilo na prvom skupu u aprilu, što zbog povoda za ovo okupljanje (projekat “Rio Tinta”), što zbog ozbiljnih ekoloških problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Beograda.

Učešće na skupu najavila je i većina opozicionih organizacija među kojima su SSP, Narodna, DS, Ne davimo Beograd…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare