Senić neće za N1, ali za provladine medije kaže – „Gnusna laž o mojoj deci“

Vesti 05. jan 202219:34 6 komentara

Parcele u opštini Rača u državnom vlasništvu koje su izdavane u zakup, prešle su, pod nejasnim okolnostima, u vlasništvo maloletnih sinova Aleksandra Senića, visokog funkcionera Srpske napredne stranke, objavio je portal Pištaljka. Oni navode da je to paradigma kako političari u Srbiji pokušavaju da sakriju svoju imovinu. Aleksandar Senić odbio je da o tome govori za N1.

Aleksandar Senić, direktor u Koridorima Srbije i član Opštinskog veća Rače uzimao je u zakup njive u selu Sepci, a tri parcele koje su pre tri godine oglašene u zakup, od prošle godine se vode kao vlasništvo firmi „Čisto voće“ i „Trešnje i dunje“. Njihovi vlasnici su u maloletni Senićevi sinovi, kažu u Pištaljci.

„Ovde je reč očigledno o prikrivanju imovine. Dozvoljeno je da maloletnici budu vlasnici firme, samo je ovde stvar što je njihov otac Aleksandar Senić visoki funkcioner SNS, jedan od direktora ‘Koridora Srbije’, a takođe je i član Opštinskog veća. U firmama koje su vlasništvu njegove dece, on je ovlastio svog partijskog druga Bojana Miletića da upravlja za račun i interese te dece“, kaže Snežana Đurić.

Povezane vesti

I Dragan Jovanović, predsednik stranke Bolja Srbija i član Opštinskog veća Topole iznosi ozbiljne optužbe na račun Aleksandra Senića, lidera SNS u Rači.

„Ovaj deo oko firme za maloletnu decu je samo vrh ledenog brega. Postoje stvari koje su se desile pre toga, a to je izgradnja fabrike vode u Rači, gde je volšebno nestalo preko 500.000 evra. Prvi sam izneo podatke za ovu njegovu maloletnu decu da su vlasnici firmi i na osnovu toga on je mene tužio. Postoje tri spora gde je on mene lično tužio. Ako nešto treba zameriti Vučiću i naprednjacima jeste da su ovakve lopuže primili u svoje redove. I oni su nastavili“, kaže Jovanović.

Aleksandar Senić, koji je pre deset godina bio narodni poslanik Demokratske stranke, a onda prešao u SDS Borisa Tadića iz kojeg je preleteo u naprednjake, o optužbama nije želeo da govori za N1.

Aleksandar Senić u kratkom telefonskom razgovoru rekao je da je sve medijima rekao do sada i da nikada u životu neće biti u istom televizijskom prilogu sa Draganom Jovanovićem.

Preko provladinih portala Senić je odgovorio istraživačkim novinarima Pištaljke.

„Gnusna je laž da su na neobjašnjiv način moja deca postala vlasnici državne zemlje. Sve je to lažna konstrukcija bolesnih umova! Uz sve to, nisu našli za shodno da me kao njihovog roditelja kontaktiraju i pitaju sve što im navodno nije jasno. Očigledna je podla namera da se izvrši moja medijska kompromitacija, uz korišćenje moje maloletne dece“, rekao je Aleksandar Senić za portal Srbija danas.

U Pištaljci, koja je i otkrila ovaj slučaj, kažu da je glavni problem to što se prikriva ko zaista donosi odluke i čiji je novac. Kako navode, u dokumentima APR-a piše da su maloletni sinovi pozajmili oko pet miliona dinara firmi, i da je posle ta pozajmica pretvorena u osnovni kapital.

Zato bi, objašnjavaju, Agencija za zaštitu od korupcije morala da vodi računa o tome kako i šta prijavljuju funkcioneri i šta pišu u tim imovinskim kartama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare