Selaković: Znaćemo da odgovorimo ako Priština počne da lobira za nova priznanja

Vesti 02. avg 202119:57 23 komentara
N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je u Nišu da će Beograd znati da odgovori ukoliko Priština počne da lobira za nova priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti.

„Beograd se drži i držaće se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za `odpriznavanje` nezavisnosti takozvanog Kosova. Ali, ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti“, rekao je Selaković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je tačno da je desetak država spremno da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, Selaković je odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori.

„Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju `odpriznavanja`, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja“, naveo je šef srpske diplomatije.

Selaković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno ukazao da niko niko ne treba da potcenjuje srpsku moć i snagu zbog toga što je Srbija pribrana i radi svoj posao ćuteći i ne „talasajući“ mnogo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare