Selaković zahvalio Maduru na podršci Venecuele u međunarodnim organizacijama

Vesti 12. avg 202207:46 > 11:0320 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se u Karakasu sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, na kraju svoje zvanične posete toj zemlji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Selaković preneo je pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića venecuelanskom kolegi.

Kako se navodi, sagovornici su razgovarali o daljem jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Venecuele.

Selaković je istakao važnost posete srpskog ministra spoljnih poslova Venecueli nakon 12 godina, naročito imajući u vidu da se ona realizuje u godini kada naše dve države obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije zahvalio je predsedniku Maduru na čvrstoj i principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nedvosmislenoj i bezuslovnoj podršci koju nam ova država pruža u međunarodnim organizacijama po pitanju od najvišeg nacionalnog značaja.

Takođe, istakao je da obostrano poštovanje principa međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnja pitanja država i prava na suverenu politiku, kao i međusobna podrška naših država nije nova, već da potiče od saradnje u Pokretu nesvrstanih zemalja, zahvalivši tom prilikom predsedniku Maduru na učešću ministra spoljnih poslova Venecuele na Komemorativnom skupu PNZ, održanom oktobra prošle godine u Beogradu, dodaje se.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima, kao i o načinima za suočavanje s tim izazovima, istovremeno čuvajući svoje državne interese.

Ministar Selaković konstatovao je da ekonomski odnosi ne prate odlične političke, izrazivši očekivanje da će ova poseta i potpisani sporazumi biti značajni za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, kao i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, zaključuje se u saopštenju MSP.

Komentari

Vaš komentar