Selaković u Kini: Srbija čeka narednu posetu Si Đinpinga

Vesti 29. maj. 202115:4417 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas tokom posete Kini da Srbija očekuje narednu “istorijsku posetu” predsednika Si Đinpinga.

“Jer takva je bila i njegova prethodna poseta, nakon koje je sve krenulo da se razvija u dobrom smeru”, rekao je Selaković nakon sastanka u Guijangu sa šefom kineske diplomatije Vang Jiem.

Povezane vesti:

Dodao je da je od posete Si Đinpinga Srbiji 2016. godine trgovinska razmena dve zemlje utrostručena, a da je srpski izvoz u Kinu uvećan za 15 puta.

Selaković je rekao da je sa kineskim kolegom razgovarao o saradnji i uzajamnoj podršci u međunarodnim forumima i organizacijama.

„Srbija je ponosna na činjenicu da ima podršku Kine u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije“, izjavio je ministar.

Povodom stogodišnjeg jubileja Komunističke partije Kine, Selaković je istakao da Kina za svoj intenzivan razvoj na svim poljima ima da zahvali mudrosti svog rukovodstva.

Ministar Vang Ji poručio je da će Kina i Srbija nastaviti da se podržavaju po pitanjima od zajedničkog interesa, ali i da će nastaviti ekonomsku saradnju, saradnju na polju obrazovanja, kao i na međunarodnom planu, te da će nastaviti da budu solidarne u borbi protiv kovida-19.

Komentari

Vaš komentar