Selaković: Skoplje može da zbliži Srbiju, Bugarsku i Severnu Makedoniju

Vesti 18. feb 202115:511 komentar
Izvor: TANJUG/RADE PRELIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je, posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, izjavio da je Beograd čvrsto opredeljen da gradi saradnju sa svim susedima, bez skrivenih misli.

Povezane vesti

„Razlog našeg angažovanja u Severnoj Makedoniji je da bismo bili nabolji mogući susedi, napravili infrastrukturnu mrežu i radili na gasnom povezivanju“, rekao je Selaković.

On je naveo da je u Sofiji, na pitanje da li Severna Makedonija svađa Srbiju i Bugarsku, odgovorio da Skoplje može da zbliži sve tri države, pre svega ekonomski.

„Ne možemo da utičemo na ono što se desilo pre pet, 50 ili 150 godina, ali možemo na ono što će se dogoditi“, konstatovao je Selaković.

Prema njegovim rečima, strateško opredeljenje Srbije i Severne Makedonije je put ka evropskim integracijama.

„Zajednički nastup prema Briselu može da donese mnogo više dobra“, ocenio je Selaković.

Osmani je izjavio da u odnosima između Skoplja i Beograda ima mnogo pitanja, ali ne otvorenih, već projekata i ideja iz zajedničke agende radi poboljšanja bilateralnih odnosa i saradnje.

„Intenzivnom komunikacijom se završava 50 odsto posla“, kazao je Osmani.

On je izjavio da Skoplje treba da iskoristi iskustva Srbije u otvaranju pregovaračkih poglavlja o priključenju Evropskoj uniji.

Osmani je pružio podršku dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, da bi se došlo do rešenja važnog za jačanje regionalne saradnje.

Komentari

Vaš komentar