Selaković: Skandalozne izjave Osmani pokazuju da Priština ne želi dijalog

Vesti 22. apr. 202122:0716 komentara
Podeli:
Nikola Selaković, Selaković
Izvor: Tanjug/ Tanja Valič

Ministar spoljnih poslova Nikola Seleković izjavio je da skandalozno ponašanje i skandalozne izjave predsednice Kosova Vjose Osmani pokazuju da Priština suštinski ne želi dijalog.

Poruke predstavnika Prištine da će preispitati Briselski sporazum kako bi „resetovali“ dijalog sa Beogradom, koji se odvija uz posredovanje i garancije Evropske unije, neviđena je politička drskost i zahteva hitnu i oštru reakciju svih koji žele trajnu stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu, naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, današnje poruke Osmani su eufemizam za blokadu dijaloga, jer rezultati dijaloga Beograda i Prištine nisu švedski sto, sa kojeg se može birati šta će biti primenjeno a šta ne.

Selaković je ukazao da se obistinjuju predizborne poruke kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti nisko na listi njihovih prioriteta, što zapravo znači da njega uopšte ne zanima dijalog ili kompromis, kako je danas definitivno i potvrđeno,

„Priština čitavih osam godina odbija da sprovede svoju jedinu pravu i suštinsku obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, a danas je i Beogradu i međunarodnoj zajednici jasno poručeno da su izbegavanje obaveza, manipulisanje i laž standard, a ne incident, u delovanju prištinskih političkih struktura“, kazao je Selaković.

Dodao je da očekuje da međunarodna zajednica, a posebno države koje otvoreno i intenzivno podržavaju Prištinu, u interesu stabilnosti i mira u regionu zauzdaju i disciplinuju, kako je naveo, svoje pulene.

Komentari

Vaš komentar