Selaković: Nadam se da će Srbija do kraja godine ugostiti Putina i Lavrova

Vesti 18. jun 202116:25 > 16:273 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Beogradu sa zamenikom ministra spoljnih poslova Aleksandrom Gruškom, koji boravi u poseti Srbiji, o bilateralnoj saradnji, pitanjima značajnim za region Zapadnog Balkana, pregovorima u Briselu, ali i o poseti ruskog predsednika Srbiji.

Selaković je na konferenciji za novinare izrazio da nadu da će do kraja godine Beograd ugostiti predsednika Rusije Vladimira Putina i šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

„Razgovarali smo o svim sporazumima za koje imamo šansu da ih utvrdimo i pripremimo njihovo potpisivanje za posetu na najvišem nivou, nivou šefova država“, rekao je Selaković.

On je naveo da je na današnjem sastanku konstatovano da je ekonomska trgovinska razmena Srbije i Rusije u ovom trenutku niža u odnosu na prošlu godinu, ali u određenim sektorima beleži tendenciju rasta.

Selaković je zahvalio za rusku podršku Srbiji po pitanju očuvanja njene teritorijalne celovitosti i suvereniteta, ali i na podršci u svim međunarodnim organizacijama i forumima u kojima Kosovo želi da postane član.

Šef srpske diplomatije je zahvalio i za podršku koju je Rusija pružala tokom epidemije kovid-19, a koja je, ; kako je rekao, „krunisana 4. juna kada su predsednici dve zemlje Putin i Vučić putem video linka označili početak proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u institutu Torlak“.

Komentari

Vaš komentar