Selaković: Intenzivna saradnja Srbije i Slovenije na svim poljima

Vesti 22. sep 202108:09 5 komentara
Nikola Selaković, Anže Logar
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Slovenije Anžeom Logarom.

Ministar Selaković je konstatovao dobre bilateralne odnose i intenzivnu saradnju Srbije i Slovenije na svim poljima, koje karakterišu dinamičan politički dijalog i uspešna ekonomsko-trgovinska saradnja, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Tome u prilog, prema njegovim rečima, ide i uspostavljanje prakse redovnih susreta ministara spoljnih poslova na šestomesečnom nivou.

Selaković je posebno naglasio da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera i jedan od najvećih investitora u Srbiji, sa uloženih više od milijardu evra, napomenuvši i da je primetno sve više investiranje srpskih kompanija u Sloveniji.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

„Šef srpske diplomatije zahvalio je na stalnoj podršci Slovenije evropskom putu Srbije, izrazivši nadu da će slovenačko predsedavanje EU pokazati veće razumevanje i spremnost kada su u pitanju evrointegracije naše zemlje“, piše u saopštenju.

Selaković je poručio i da je stabilnost regiona jedan od ključnih interesa Srbije, te posebno istakao inicijativu „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj produbljivanje ekonomske saradnje i razvoj čitavog regiona. Informisao je sagovornika o rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji u prethodnih sedam godina.

„Ministar Selaković upoznao je sagovornika o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pokušaju jednostranog nametanja mera Prištine kojima se krši slobode kretanja, ali i o kontinuiranom nepoštovanju i neprimenjivanju Briselskog sporazuma. Ponovio je posvećenost Srbije miru i stabilnosti u regionu i dijalogu kao jedinom konstruktivnom načinu za kompromisno rešavanje konflikata“, saopštilo je ministarstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare