Selaković: Delegacija Prištine u Briselu pokazala neozbiljnost i neodgovornost

Vesti 16. jun 202110:32 3 komentara
Nikola Selaković
BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je da je delegacija Prištine na pregovorima u Briselu pokazala neozbiljnost i neodgovornost, dok su predstavnici Evropske unije imali "konstruktivan i fer" pristup.

Ta doza neozbiljnosti koji je delegacija Prištine demonstrirala je do sada neviđena. Imate ljude koji neće da vam kažu „dobar dan“ ni da pruže ruku. Predlagali su neke sulude ideje koje nemaju veze sa postignutim dogovorima. Njih tamo dijalog nije interesovao, uopšte. Njih zanima samo priča o takozvanom priznanju, rekao je Selaković televiziji Pink.

POVEZANE VESTI

Kako je objasnio, za prištinsku stranu sve počinje od 14. februara, kada je izabrana vlada Aljbina Kurtija i prethodno postignuti sporazumi ne važe.

Selaković je naglasio da je ponosan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer se u utorak na sastanku u Briselu „lavovski borio“, bio vrhunski pripremljen i koncentrisan, „odreagovao kad je trebalo reagovati svaki put“.

On je ocenio da su napadi na Vučićevu porodicu u javnosti i medijima u Srbiji uoči pregovora u Briselu imali cilj da ga dekoncentrišu.

Sagovornici N1 ocenili su prethodnog dana da ishod susreta delegacije Beograda i Prištine u Briselu nije iznenađenje za one koji dijalog redovno prate. Vest je da su se Vučić i Kurti sreli, a očekivano je bilo da neće biti konkretnog dogovora, kazali su.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare