Sela opštine Topola bez vode do daljeg, meštani ljuti, kažu – dokle više

Vesti 31. jul. 202114:47 > 15:088 komentara
Podeli:
Izvor: N1

JKSP Topola saopštilo je u petak u 14h da se od 15h sva sela na sistemu vodosnabdevanja isključuju do daljeg, a to su Vaganac, Mitrovčić, Žabare, Vinča, Plaskovac, Lipovac i Meterize. Meštani se žale da su stalno suočeni sa problemom isključenja vode i kažu da važe drugačija pravila za grad.

Prethodno je voda već bila isključena u selima Žabare, Mitrovčić i Vaganac.

„Uprkos brojnim apelima da se voda ne troši namenski uz veoma nepovoljne hidrološke prilike, prinuđeni smo da preduzmemo radikalne mere restrikcije“, navodi JKSP.

Meštani za N1 kažu da se u Topoli, koja je varošica, voda ne gasi ni u večernjim časovima, dok se sela ostavljaju bez vode po nekoliko dana, i to po ovakvim tropskim vrućinama.

Bune se još i što, kako kažu za N1, „postoje sela koja se, pored grada, nikad ne gase sa vodosnabdevanja“.

Dok meštani sela u opštini Topola ne mogu da operu veš, sudove ili se okupaju, postoje i primeri da može i drugačije.

Na primer, u Čačku su uvedene restrikcije u potrošnji vode, ali bez isključivanja dotoka, već je uvedena zabrana korišćenja vode iz vodovoda za zalivanje bašti, vrtova, parkova, za pranje ulica i vozila.

Poštovanje odluke kontrolisaće komunalni inspektori i policija, a za nesavesne potrošače predviđene su i kazne.

RHMZ je izdao upozorenje da će danas i sutra biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 stepena na severu do 40 na jugu Srbije, u nekim mestima na jugoistoku i do 42.

Komentari

Vaš komentar