Šekler: Opravdana bojazan od zaražavanja dece, ali ne i od „flurone“

Vesti 22. jan. 202210:0933 komentara
Podeli:
Milanko Šekler
Izvor: N1

Virusolog Milanko Šekler ocenio je da su u ovom trenutku deca školskog uzrasta, naročito osnovci, najnezaštićeniji i da njihov masovni povratak u škole nakon zimskog raspusta predstavlja izlaganje velikom riziku od zaražavanja virusom korone ili od gripa.

Pročitajte još:

„Verujem struci. Stav pedijatara je jedino proveravan. Opravdana je bojazan od velikog zaražavanja dece, ali nema opasnosti od kombinovanja gripa i korone. Neko će imati grip, neko koronu“, rekao je Šekler za današnju Politiku.

On je naglasio da nema razloga za strah od „flurone“, kombinacije gripa i korone i dodao da je ta priča progurana u medijima iako „nema nikakvog smisla“.

Šekler je dodao i da je za to da se deci omogući primanje i neke druge vakcine protiv korona virusa, osim „Fajzer“, koja je za sada u Srbiji jedina odobrena za mladje od 18 godina.

„Siguran sam da bi se povećao obuhvat dece i mladih vakcinacijom kada bi roditelji mogli da odaberu da njihovo maloletno dete primi vakcinu kojom su i sami imunizovani i zato apelujem na nadležne da izvrše doregistraciju još neke vakcine za decu i mlade“, kazao je Šekler.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar