Krizni štab odlučio – nema ublažavanja mera

Vesti 24. mar 202108:29 > 12:02182 komentara

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatrana je epidemiološka situacija u Srbiji i odlučeno je da neće biti ublažavanja postojećih mera. Takođe je odlučeno da se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa odnosno izolacije ulaze u zemlju. Isto će važiti i za strane državljane.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je nakon sednice Kriznog štaba da je i dalje veliki broj zarađenih građana i da su postojeće mere doprinele da ne dođe do naglog eksponencijalnog rasta novozaraženih.

Povezane vesti

„Potrebno je da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo jer nas jedino vakcine dugoročno mogu izvući iz epidemije“, rekao je Gojković.

Dodao je da je analiziran zahtev Ministarstva prosvete da se omogući, prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, da se ocenjuju u malim grupama u školama gde postoji mogućnost za to.

Gojković je istakao da se nije razgovaralo o popuštanju mera.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić zahtevao je da tržni centri i ugostiteljski objekti budu otvoreni uz posebne uslove i mere, dok epidemiolog Predraga Kona kaže da to još nije realno jer je aktivnost virusa velika.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar