Sedmi dan protesta na severu Kosova, avioni proleteli iznad Jarinja

Vesti 26. sep 202111:43 > 14:17 93 komentara
Jarinje, Kosovo, administrativni prelaz, granični prelaz, skidanje tablica, policija skida tablice, srpske tablice
N1

Protest Srba s Kosova i Metohije nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Kako je javio RTS, dva aviona tipa "orao" proletela su iznad Jarinja. Nadleće i helikopter Kfora. Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović obilaze deo snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog zbivanja na Jarinju.

POVEZANE VESTI

Noć je na prelazima Jarinje i Brnjak protekla mirno, a nekoliko aviona Vojske Srbije u subotu su u više navrata nadletali Jarinje i Brnjak.

Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu.

Premijerka Ana Brnabić iz Njujorka poručila je da je Beograd spreman na dijalog, a da je očigledno da Priština nije.

Dva „orla“ proletela iznad Jarinja, nadleće i helikopter Kfora

Dva aviona tipa „orao“ proletela su iznad Jarinja u dva kruga, javio je dopisnik RTS-a.

Pola sata pre aviona, prostor na kojem su rasposređeni specijalci policije i okupljeni na protestu nadletao je helikopter Kfora.

Stefanović i Mojsilović obišli snage u povišenoj borbenoj gotovosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su obilazak dela snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti zbog zbivanja na Jarinju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane

Kako je navedeno u saopštenju u stanju povišene borbene gotovosti su taktičke grupe koje se nalaze u Garnizonu u Raški, vojnoj bazi Rudnica i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

„Nakon provokacija jedinica Rosu koje se već sedam dana nalaze na severu Кosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutraših poslova“, navedeno je u saopštenju.

U poseti jedinicama vojske su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se, navodi se u saopštenju, lično uverili u aktuelnu situaciju.

Ministarstvo odbrane Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare