Sedam izbornih lista u Mionici, za 39 odborničkih mesta se nadmeću 194 kandidata

Vesti 04. okt 202111:42 2 komentara
N1 (ilustracija)

Na lokalnim izborima u Mionici, raspisanim za 17. oktobar, za 39 odbornika prijavljena su 194 kandidata na listama sedam partija, koalicija i grupa građana.

Pune liste sa po 39 kandidata za odbornike imaju koalicija Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka“, objavio je portal Kolubarske.rs.

Koalicija Nacionalno demokratska alternativa „NADA za Mionicu – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternative – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković“ ima 31 kandidata, a Savez 90/Zeleni Srbije 30.

Slobodni građani Mionice kandidovali su 26, Grupa građana „Demokratija na starom mestu – Milan Gavrilović Ćićovan“ 16 i „Zdrava Srbija za zdravu Mionicu – Milan Stamatović“ ima 13 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Mionica.

Na lokalnim izborima u Mionici neće učestvovati Dveri, ali hoće predsednik Opštinskog odbora tog pokreta Vladimir Čarapić, koji je osnovao GG „Slobodni građani Mionice“.

Socijalisti na izbore u Mionici idu bez Jedinstvene Srbije i ove godine će, poput izbora od pre četiri godine, biti u koaliciji sa SRS.

Bivši predsednik mioničkih demokrata Milan Gavrilović Ćićovan napustio je DS i osnovao grupu građana s kojom izlazi na izbore.

Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, koji su održani 24. decembra 2017. godine, učestvovale su četiri partije i koalicije – SNS, kolicija SPS-JS-SRS, DS i PUPS. Na zbirnoj izbornoj listi bilo je 142 kandidata za 39 odborničkih mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare