Šebek: I Dafina je bila Srpska majka, Cecin zahtev za neemitovanjem – arogantan

Vesti 13. jul 202109:41 > 09:55 23 komentara

Novinar Nenad Šebek kaže za N1 je zahtev Svetlane Ražnatović da se emisija "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" ne emituje arogantan. "I Dafina je bila Srpska majka dok nije krahirala sa svojim štedišama, Ceca je naša varijanta Kim Kardašijan. Ne bih mogao da objasnim taj fenomen, dramatično je da živimo u društvu gde su uzori Ceca, Kristijan Golubović, ko su ljudi na koje se ugledaju deca. Arogancija i bezobrazluk ako prođu na sitno, posle će na krupno. Nekada se diskretnije nastupalo, a ne preko advokatske kancelarije, to je pokušaj zastrašivanja", kaže Šebek.

Navodi da o njoj kao javnoj ličnosti zna 20-25 godina.

Povezane vesti:

„Njena svadba je prenošena uživo, tog dana nijedna druga vest nije postojala na globalnom nivou, to su fenomeni koji ne mogu da se objasne. Činjenica je da je ona osuđena, nosila je nanogicu godinu dana, ona čak nije platila ni kaznu i visini iznosa. Ne treba je proganjati, zašto su njena deca u žiži javnosti, svaki dan saznajemo nešto o njima, bokser i pevačica. Da publika prati sa toliko strasti sve što im se dešava, taj fenomen ne mogu da objasnim“, rekao je on.

Kada je reč o kosovskom problemu, kaže da nismo blizu rešenja.

„Moramo da uradimo nešto, jedni drugima smo komšije, nećemo se iseliti na Mars ni mi ni Albanci. Mislim da nije iskrena želja da se uđe u Evropsku uniju. Ova vlast opstaje u međuprostoru bivših socijalističkih država i puta ka EU, ovakva vlast uživa, živi i produžava svoj rok trajanja. Da je ozbiljna u nameri da uđe u EU, ova vlast najpre bi smenila samu sebe“, kazao je Šebek.

Stanje u medijima ocenjuje gorim nego što je bilo tokom devedesetih godina.

„Medijska scena je bila sa više nezavisnih i opozicionih medija, daleko je bilo slobodnije, sada žele 100 odsto kontrolu. Milošević je shvatio da ne mogu svi da ga vole, Javni servis je omogućavao i Miloševiću da bude na vlasti, a Vučić vlada uz pola tuceta privatnih televizija kojie ima uz sebe“, rekao je Šebek i dodao da će SNS pobediti i na prvih sledećim izborima i ako se „otvori“ RTS za opoziciju, jer kratkoročno neće biti efekata, ali dugoročno hoće.

Kaže da je već viđeno to što se dan nakon završetka Egzita priča kako smo se opustili kada je u pitanju koronavirus.

„Prošlog juna su bili izbori, pobeda, igralo se kolo. Licemerje je karakteristika sa kojim Srbija živi dosta dugo, ne mogu da se naviknem na to i neću. Razumem potrebu mladih da idu na koncerte, ali ne mogu da razumem antivakserski lobi, od mladih, obrazovanih, studenta očekujem više. Razočaran sam što nije tako. Drago mi je da vidim da se bave pitanjem treće doze vakcine protiv koronavirusa, Ana Brnabić je rekla da će do 1. avgusta biti odluka o trećoj dozi. Vrlo sam zainteresovan.“, zaključio je Nenad Šebek.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare