Šćiprim Arifi novi predsednik opštine Preševo, smenjena Ardita Sinani

Vesti 11. apr 202216:54 0 komentara
N1

Skupština opštine Preševo izabrala je Šćiprima Arifija za predsednika opštine, pošto je pre toga sa te funkcije razrešila Arditu Sinani, prenose mediji na albanskom jeziku na jugu Srbije.

Pročitajte još:

Ovim odlukama na vanrednoj sednici Skupštine raskinuta je lokalna koalicija četiri albanske stranke, koje su prošle godine postigle dogovor da u četvorogodišnjem mandatu Ardita Sinani bude predsednica opštine prve dve, a da druge dve godine tu dužnost obavlja Ragmi Mustafa, navodi se na sajtu Radio-televizije Srbije.

Pre no što je smenjena Ardita Sinani je boravila u Prištini sa delegacijom političkih predstavnika Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe. Razgovarali su sa premijerom Aljbinom Kurtijem, koji ih je pozvao na političko jedinstvo i da ne nasedaju na međusobne provokacije.

Kurti je na sastanku u Prištini sa predstavnicima Albanaca razgovarao „o rezultatima izbornog procesa u Srbiji, ukazujući im da bi trebalo da se angažuju na pojačanoj budnosti, odlučnosti i očuvanju političkog jedinstva“.

„Ne treba podržavati pokušaje međusobnog provociranja, a deo toga je i namera da se svrgne gradonačelnica Preševa Ardita Sinani“, rekao je Kurti.

Predstavnici Albanaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa nisu uspeli da obezbede poslaničko mesto u novom sazivu Skupštini Srbije, kao što su ga imali u ranijim mandatima.

Na izborima 3. aprila nastupili su sa dve liste kandidata za poslanike.

Nakon tog neuspeha usledila je i inicijativa za smenjivanje predsednice opštine Preševo Ardite Sinani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!