Šćiprim Arifi novi predsednik opštine Preševo, smenjena Ardita Sinani

Vesti 11. apr. 202216:54
Podeli:
Izvor: N1

Skupština opštine Preševo izabrala je Šćiprima Arifija za predsednika opštine, pošto je pre toga sa te funkcije razrešila Arditu Sinani, prenose mediji na albanskom jeziku na jugu Srbije.

Pročitajte još:

Ovim odlukama na vanrednoj sednici Skupštine raskinuta je lokalna koalicija četiri albanske stranke, koje su prošle godine postigle dogovor da u četvorogodišnjem mandatu Ardita Sinani bude predsednica opštine prve dve, a da druge dve godine tu dužnost obavlja Ragmi Mustafa, navodi se na sajtu Radio-televizije Srbije.

Pre no što je smenjena Ardita Sinani je boravila u Prištini sa delegacijom političkih predstavnika Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe. Razgovarali su sa premijerom Aljbinom Kurtijem, koji ih je pozvao na političko jedinstvo i da ne nasedaju na međusobne provokacije.

Kurti je na sastanku u Prištini sa predstavnicima Albanaca razgovarao "o rezultatima izbornog procesa u Srbiji, ukazujući im da bi trebalo da se angažuju na pojačanoj budnosti, odlučnosti i očuvanju političkog jedinstva".

"Ne treba podržavati pokušaje međusobnog provociranja, a deo toga je i namera da se svrgne gradonačelnica Preševa Ardita Sinani", rekao je Kurti.

Predstavnici Albanaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa nisu uspeli da obezbede poslaničko mesto u novom sazivu Skupštini Srbije, kao što su ga imali u ranijim mandatima.

Na izborima 3. aprila nastupili su sa dve liste kandidata za poslanike.

Nakon tog neuspeha usledila je i inicijativa za smenjivanje predsednice opštine Preševo Ardite Sinani.

Komentari

Vaš komentar