SBB fondacija Loznici donirala 500 stabala za pošumljavanje školskih dvorišta

Vesti 02. dec 202116:33
Podeli:
Izvor: SBB fondacija

U okviru Velike akcije pošumljavanja koju sprovodi širom Srbije, SBB fondacija je zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i udruženjem “Nimbus” juče zasadila 300 stabala u okviru tri osnovne škole u Loznici.

U utorak je zasađeno ukupno 300 sadnica u Osnovnoj školi “14. oktobar” u Dragincu, OŠ “Jovan Cvijić” i OŠ “Vuk Karadžić”, a u narednim danima biće posađeno još 200 stabala i u dvorištima drugih osnovnih škola u Loznici.

Izvor : SBB fondacija

Učenici su zajedno sa svojim nastavnicima učestvovali u pošumljavanju, kako bi se oplemenio prostor oko škole i kako bi svim budućim generacijama ostavili lepše okruženje i čistiji vazduh.

„Loznica je četvrta lokacija koju SBB fondacija pošumljava, nakon Beograda, Kragujevca i Požarevca, a u okviru projekta zasadićemo ukupno 13.000 stabala na 16 lokacija širom Srbije. Želimo da našom akcijom danas damo primer i drugima i pokrenemo ih da nastave da brinu o svojoj životnoj sredini svaki dan, jer nema ništa važnije od čistog vazduha i zdrave okoline”, rekao je Radoš Cvijović, regionalni menadžer prodaje u SBB.

Izvor : SBB fondacija
Komentari

Vaš komentar