SBB fondacija donirala kompjutersku opremu Ženskom centru Užice

Vesti 13. jan 202216:26 3 komentara
SBB fondacija

SBB fondacija uručila je donaciju Ženskom centru Užice, saopšteno je u četvrtak.

Računarska oprema samo je deo tradicionalne donacije SBB fondacije uoči praznika, a ženama u Centru u Užicu pomoći će u daljem radu u ostvarivanju ženskih ljudskih prava.

„Verujem da će, sa novim sredstvima za rad u novom prostoru, izvanredan tim od 14 sjajnih Užičanki, dati još veću podršku ženama u našem gradu i čitavoj zajednici u Užicu. Zadovoljstvo je da smo njihova podrška za bolje sutra, ne samo kao telekomunikaciona kompanija, već i kao važan deo lokalne zajednice pune dve decenije“, rekla je Sanja Panić, agent prodaje SBB kompanije u Užicu.

Ženski centar Užice već 24 godine čini ženska pitanja vidljivim i u lokalnoj sredini, bavi se podizanjem svesti žena o njihovim pravima i položaju, stvaranjem ženske mreže i pružanjem direktne podrške za izlazak iz nasilja i ekonomskom osnaživanju.

„Mi smo prijatno iznenđene ovom donacijom, koja je došla kao kruna godine ispunjene priznanjima i preseljenjem u novi prostor nakon 11 godina. Navikle smo da puno radimo i da svojim trudom i radom omogućavamo podršku ženama. Moramo da idemo u korak sa tehnološkim trendovima uz podršku telekomunikacija, jer nam to u ovim izazovnim vremenima daje mogućnost da budemo tu uvek za druge“, rekla je Radmila Gujaničić, predsednica upravnog odbora Ženskog centra Užice.

Punih deset godina, uoči praznika, SBB fondacija upućuje novčanu pomoć institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra. Ove godine, sa 10.000 evra vrednom donacijom SBB fondacija, osim Ženskom centru Užice, pomogla je i centru BELhospice i udruženju Evo ruka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare