SBB fondacija donirala automobil dobrotvornoj organizaciji BELhospice

Vesti 04. jan 202215:52 > 18:40 2 komentara

SBB fondacija sada već tradicionalno, punih 10 godina, uoči novogodišnjih i božićnih praznika upućuje donacije institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra.

Danas je tim povodom uručen Smart automobil organizaciji BELhospice, prvoj specijalizovanoj dobrotvornoj organizaciji u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u uznapredovalom stadijumu.

„Opredelili smo ukupno 10.000 evra donacije i ove godine, ovog puta za humanitarne organizacije BELhospice, Evo ruka i Ženski centar Užice. Kako bismo zaista pokrenuli pozitivne promene u društvu, veoma je važno da podržimo organizacije koje pružaju pomoć, utočište i brigu ugroženim kategorijama stanovništva. BELhospice je jedna od njih i verujemo da će im ovaj auto olakšati svakodnevnu brigu o pacijentima“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

BELhospice zahvaljujući svom timu medicinskih i socijalnih radnika, ali i psihologa, obezbeđuje specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i pruža podršku njihovim porodicama edukujući ih o načinu na koji oni treba da brinu o sebi, ali i pacijentima.

„Ova donacija nam znači puno i zahvaljujemo se SBB fondaciji na podršci, jer naša četiri mobilna tima, koji brinu o pacijentima na kućnom lečenju koriste trenutno samo dva vozila. Sada ćemo imati bolji pristup našim korisnicima, koje omogućava i efikasnije pružanje usluge svim pacijentima“, rekla je Vera Madžgalj, izvršna direktorka BELhospice centra.
SBB fondacija će u narednom periodu uručiti i belu tehniku udruženju Evo ruka koje se bavi porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju, kao i kompjutersku opremu za Ženski centar Užice čiji je cilj unapređenje položaja i kvaliteta života svih žena, a posebno žena iz ugroženih grupa.

Pored donacija, SBB fondacija je danas podelila i 285 novogodišnjih paketića deci iz programa fondacije Jezgro, koji se bavi dugoročnim osnaživanjem finansijski ugroženih, ali funkcionalnih porodica u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare