SBB donirao internet i televiziju za najmlađe pacijente u Kliničkom centru Niš

Vesti 03. jun. 202114:54 > 14:583 komentara
Podeli:
SBB fondacija, donacija KC Niš
Izvor: SBB Fondacija

SBB fondacija saopštila je da je donirala SBB usluge Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Univerzitetskog Kliničkog centra Niš.

Kako se navodi u saopštenju, „donacijom u vrednosti od 40.000 evra obezbeđeno je besplatno korišćenje najkvalitetnijeg WiFi interneta za sve pacijente i zaposlene, kao i digitalna televizija u svih 90 soba obe dečije klinike, sa ciljem da se najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima vreme provedeno tokom lečenja olakša“.

„Deca imaju na raspolaganju mnogobrojne TV kanale, među kojima su i dečiji, internet je pušten u celoj bolnici i mogu da mu pristupe svi zaposleni, pacijenti i posetioci. Da li će SBB usluge koristiti za zabavu, razbibrigu, edukaciju nije važno, važno je da imaju na raspolaganju lep poklon, da što lakše prebrode bolničke dane i što pre da se vrate svojim kućama“, izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe, navodi se u saopštenju.

Unutar bolnice, navodi se u saopštenju, postavljene su i table sa nazivom SBB mreže i lozinkom za pristup besplatnom SBB internetu.

„Deca dosta dugo leže na pedijatriji, naročito na hematologiji gde nekada budu i mesecima i zato nam je velika pomoć da imaju TV kanale i internet, koje do sada nisu imali“, rekla je prof. dr Emilija Golubović, rukovodilac Klinike za dečije i interne bolesti, navodi se.

Rukovodilac Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju prof. dr Anđelka Slavković, dodala je da je ova donacija izuzetno važna za decu, jer ih internet i televizija dodatno animiraju, posebno ako prvi put leže u bolnici.

„Mnogo su uplašeni i mnogo im je lakše kada imaju gde da potroše svoje vreme čekajući na ili nakon hirurške intervencije. Osoblje koristi internet i u profesionalne svrhe. Putem interneta smo dolazili do mnogih značajnih informacija o COVID-19 i ova donacija će nam značiti i ubuduće“, rekla je prof. dr Slavković.

Kako se navodi u saopštenju, „SBB fondacija već šest godina kroz dugoročne projekte iz različitih oblasti pomaže očuvanju i unapređenju funkcionalnog društva, a kroz donacije pomaže i zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama i neprofitnim udruženjima. U okviru kliničkih centara u Srbiji SBB usluge su donirane Kliničkom centru Kragujevac, Univerzitetskoj dečjoj klinici ‘Tiršova’ i sada Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš“.

SBB je deo United Grupe, u okviru koje posluje i TV N1.

Komentari

Vaš komentar