Savo Manojlović: Srbija ne pamti ovako dostojanstvene i veličanstvene proteste

Vesti 29. nov 202109:34 14 komentara
Tanjug/Tara Radovanović

Predstavnik organizacije Kreni-Promeni Savo Manojlović ocenio je danas da Srbija ne pamti dostojanstvene i veličanstvene proteste kakvi su održani tokom vikenda, a da incidenti sa protesta idu na dušu nadležnih u policiji.

On je za današnje izdanje lista Nova kazao da je policija odbila ponudu da kontrolisano dozvoli blokiranje najvažnijih saobraćajnica i autoputa kao i da je ministar policije Aleksandar Vulin najavio da će po svaku cenu sprečiti gradjane da se pobune.

Povezane vesti

„Niko nije jači od naroda kada se dobro organizuje i ima jasan plan“, rekao je.

Manojlović je naveo da organizacija Kreni-Promeni nema informacije koliko ljudi je privedeno tokom protesta u subotu, navodeći da su pozvali gradjane kojima treba pravna pomoć da se obrate timu te organizacije kao i da se veliki broj advokata odvojeno organizovao da pruži pravnu pomoć privedenima.

Prema njegovim rečima, Kreni-Promeni je započeo organizovanje fonda za plaćanje prekršajnih kazni.

Manojlović tvrdi da je veliki broj pripadnika policije ocenilo kao sramotu ponašanje njihovih kolega prema gradjanima koji su protestovali.

„Vidi se da se većina policajaca stidi. Pozivamo pripadnike policije koji se stide ovog postupanja da otvore bolovanje u narednu subotu. Nema potrebe da vlast uvodi Srbiju u gradjanski rat“, kazao je Manojlović.

On je ponovio da je spreman da snosi sve posledice, podsećajući da je svestan da protest, čiji je bio inicijator – nije bio dozvoljen.

Kako je naveo, za iduću subotu planiraju da pozovu „celu Srbiju“ da udje u automobile izadje na autoputeve i magistralne puteve u grupama od pet do 20 automobila.

„Ako nekoga od nas uhapse, neka gradjani nastave da sprovode ovaj plan. Ako budem izašao i pozvao na odustajanje od ovog plana, a uslovi nisu ispunjeni, neka me građani ne slušaju“, rekao je Savo Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare