Savez: Marširanje u Novom Sadu izborni hepening, SNS u permanentnom nadmetanju

Vesti 03. sep. 202114:185 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević kaže za N1 da je marširanje u naselju Liman, gde su naprednjaci izgubili na izborima za mesne zajednice, nije samo reakcija na taj poraz. "SNS je politički pokret, iz višestrukih frakcija. Sada kada su došli na vlast i rukama i nogama se brane, Srpska napredna stranka je u permanentnom nadmetanju, stalni su izlivi izbornih aktivnosti, da pokušaju da preduprede i minimalno neslaganje sa njihovom politikom, od suptilnih do ovakvih", kaže on.

Šetnja se desila istog dana kada je objavljeno da su pojedini stanovnici Limana zabrinuti zbog naprasnog oslikavanja srpskih trobojki po fasadama ovog dela grada, Radosavljević kaže da to nije bilo neorganizovano.

„Ogromna je logistika, to je stalni izborni hepening. Živimo u političkoj laži, od kada je višestranačja u Srbiji nije strano da se malo slaže. Imate situaciju da režim okrene situaciju da to nije njihovo, da postoje i rušilačke snage, ali poznavaoci prilika znaju da u ovoj zemlji spontanosti nema. Ove organizacije su tolerisane, da neko uzme moju sliku i lumpuje po ulici, ja bih nazvao i rekao ‘ovo nisu moje rabote’. Aleksandar Vučić nije rekao ‘to nema veze sa mnom’, ako nije to rekao on je kriv za to“, rekao je.

Povezane vesti:

Pita je čega to „predaja nije opcija“, kako se videlo na transparentima.

„Predaja Kosova? Da li je to motiv? To što su izgubili na izborima, što je grupa dobro organizovanih žena preuzela vlast? Ne priznajemo što su nas porazile žene, nećemo priznati nijedne rezultate kad izgubimo? To su strašne stvari, ali smo navikli, od Miloševića. Očekujem da Aleksandar Vučić izađe u Dnevniku ili Pinku i kaže ‘ja ne stojim iza toga’. Oni su izašli da pokažu ljudima da neće priznati rezultate izbora i to jeste pretnja. Ova količina političkog bezobrazluka koju nam nameću njie dobra, zaoštravaju situaciju, a onda mogu da se dese i nesmotrene radnje“, kazao je Radosavljević.

Kaže da je zabrinut zbog demonstriranje političke sile za, kako kaže, fakultativni oblik vlasti, koji ne daje mnogo uticaja i mogućnosti da se mnogo mešetari.

„Postoji gruba politička sila koja ne želi da prizna nikakav poraz, pa ni od najbližih komšija. Za mesne zajednice je teško naći ljude koji bi se angažovali, često je to jalov posao, bitne odlike u gradu donose neke druge službe. To je bilo grubo zastrašivanje, to jeste jedna strašna stvar. Vojvodina je postala poligon za iživljavanje nad političkim neistomišljenicima, to je najgore što se desilo“, smatra Radosavljević.

U saopštenju Pokreta za preokret se navodi da su bili angažovani učenici i da su oni, kako navode, podmićeni sa 1.500 dinara po učeniku.

„Kada hoćete da motivišete, to najlakše možete novcem. Mi smo osiromašili, činjenica je da se mladi iseljavaju, da vlada beznađe, da se ljudi boje budućnosti, radnih mesta, sve to je razlog da se neko podmiti, jer nema racionalnog razloga zašto bi se ovo dešavalo i onda je lakše ići na grupe na koje imate uticaj – navijčke grupe. Onda je mnogo lakše njih izvesti, a oni iako znaju da su tolerisani znaju da ta aktivnost nije dobra, da se možda kosi sa zakonima i da je moguće da se jednog dana snose posledice“, rekao je Radosavljević.

Komentari

Vaš komentar